Napisano 10 Listopad 201311 l Witam mam pytanie: Jakiego pluginu uzywacie do tworzenia plikow prezentacyjnych do pokazywania klientom? chodzi mi o cos w rodzaju o2c, czy tnt. tnt mi cos szwankuje, a do o2c max nie ma poki co pbcji eksportowac. chodzi mi o export do pliku i wysylanie go klie ntowiu razem z np jedno ikonkowym drobnym programikiem, ktory klient zainstaluje i bedzie mogl plik z projektem otworzyc sobie i tylko obracac dookola, zblizac itd. bedzie tam bryla bez cieni, ale sam material bediz widoczny. znajomy robi takie efekty, tylko, ze on pracuje w innym programie, a nie chce mi sie tego uczyc. wolalbym miec w maxie taka mozliwosc. pozdrawiam i dzieki
Napisano 10 Listopad 201311 l Teraz jest sporo stron internetowych gdzie możesz wrzucić swój model wraz z teksturami i klient wchodzi po prostu na twój model na tej stronie i może go sobie obracać i przybliżać itp. Tylko nie wiem jak tam jest z dużymi modelami no i jak jest z materiałami, o ile dobrze pamiętam to materiały wyświetlały się ładnie ale oczywiście nie w pełni odwzorowywały te po renderze w VRay'u. Przykład: https://sketchfab.com/
Napisano 10 Listopad 201311 l No to wszystko znam. Polecalbym sprawdzic mozliwosci np o2c. Nie ma to jak wyslac klientowi pliku, ktory otwiera i obraca sobie jak chce modelem. Zadne wizualizacje nie dadza tego samego, pomimo, ze beda z cieniami i kepiej odwzorowanymi materialami. Mowiac krotko o2c to jest to co bym chcial, ale nie moge znalezc pluginu do maxa. tnt exportuje razem z html i folderem z "danymi" i otwierasz w przegladarce, ale tutaj jest wlasnie wiecej plikow i to mi nie pasuje.