Napisano 17 Listopad 201311 l Witam wszystkich serdecznie po długiej nieobecności na forum. Pragnę wam przedstawić moje rendery i pragnę o wszelkie komentarze co jest źle zrobione. 3DS MAX 2010 Mental Ray. Pozdrawiam. Edytowane 17 Listopad 201311 l przez szeyker89
Napisano 18 Listopad 201311 l Czy ta terakota nie jest za mała ? Bo kojarzę chyba tą kolekcję kafelków (przez ten brązowy kafelek z kwiatami) i mam wrażenie, że na podłodze są one za małe (w sensie wymiary w cm nie takie jak orginał) :) ? I osobiście bym podciągnął kolory w postpro.
Napisano 19 Listopad 201311 l jak dla mnie to tu jest zachwiana proporcja w tym pomieszczeniu trudno się połapać jak jest wysokość tego pomieszczenia na oko wygląda że to pomieszczenie nie ma 2,2 m. Lampki popraw w postprodukcji lepiej nadawa efekty świetlne w niej Edytowane 19 Listopad 201311 l przez skalpel3d
Napisano 19 Listopad 201311 l wydaje mi sie że brakuje tu cienia przy umywalce i tych pojemnikach. Generalnie jest tu szaro i smutno. Proporcje faktycznie trochę się sypią.
Napisano 19 Listopad 201311 l Autor [ATTACH=CONFIG]92154[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92155[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92156[/ATTACH] Po delikatnych poprawkach. Wymiary glazury i terakoty zmienione: http://www.tubadzin.pl/pl/kolekcje/inspiracje/life.html/kID/2/Modern_Wood/ Pomieszczenie ma wysokość około 240 cm nie wliczając w to podwieszenia. Mam nadzieję że teraz lepiej to wygląda. Pozdrawiam
Napisano 20 Listopad 201311 l Popraw kamerę masz strasznie zdeformowane ujecie ściany ci się przewracają i jest za duży fov, stad to zachwianie proporcji, pierwszy mankament wyeliminujesz przez dodanie do kamery moda camera correction, co do drugiej sprawy to najlepiej się zaprzyjaźnić z opcją clipping w kamerze pozwoli ci ona wyjechać nawet kamera za pomieszczenie dzięki ustaleniu płaszczyzny od której kamera widzi i gdzie się kończy jej zakres, ustaw sobie lens na 35 mm i fov z zakresu 50-55 wtedy będzie to zbliżone do tego widzi ludzkie oko. Płytki powinny mieć krawędzie i narożniki lekko potraktowane chamferem, dwa popraw ich materiał płytka przez ciebie pokazana jest z połyskiem błyszcząca :) dekor który pokazałeś ma lekko przetłoczone te wzorki kwiatów także dobrze będzie użyć mapki normal na nim aby nie wyglądał płasko
Napisano 20 Listopad 201311 l to ja jeszcze w kwestiach wizualnych. Wydaje mi się ze umywalka nie ma odpływu, ale może mi się wydaje. nie mniej jednak patrząc na nią brakuje mi go nawet jeżeli go nie widać z tytułu ustawienia kamery. Dobrze byłoby zachować ciągłość fugi na blacie. dość brzydko to wygląda, przynajmniej jak dla mnie. No i jeszcze trochę niepokoi mnie kąt rozsyłu światła przy tych spotach...chyba jest za duży dlatego powstają cienie na ścianach których w rzeczywistości chyba by nie było. Dla spotów max kąt rozsyłu światła z jakim się spotkałem to 60st. U ciebie będzie ze 170st. no ale może takie są.