Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam;)

Dopiero co zacząłem zabawę z grafiką komputerową. Jest to moja pierwsza praca 3D:)

użyty program:Zbrush.

Proszę o ocenę i porady :)[ATTACH=CONFIG]92187[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]92186[/ATTACH]

PS. Twarz robiłem jak leci, znaczy się nie korzystałem z żadnego wzoru.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Używaj referek i spotlight lub image plane w zetce. Przygotuj sobie jakiś ryj z boku, przodu i wrzuć do zetki, a potem użyj spotlight. Jak działa spotlight znajdziesz na yt lub stronie pixologic.

Wgl chyba nie używałeś zdjęć ;) Dolna warga dużo dłuższa od górnej. Nos na pół twarzy. Ucho gigant.

W zetce jest gotowy model kobiecej anatomii (chodzi o mięśnie i kości). Zobacz jak to wszystko się układa.

Napisano
  • Autor

Tak jak mówiłem, na niczym się nie wzorowałem, bo nie wiedziałem ze cokolwiek wyjdzie z moich pierwszych wypocin.

co do dolnej wargi, to taki był zamiar, chciałem ja troszkę wypuścić, nie wiem po co ale chciałem. Tak samo z nosem, tez miał być szeroki, no może troszkę jest za szeroki :P

Ale dziękuje za rade ;) na pewno się przyda ;)

właśnie zrobiłem główkę Gargamela, chyba założę teczkę żeby nie śmiecić nowymi tematami.

Co do samego wrzucania zdjęć... może mi ktoś powiedzieć czemu moje zdjęcia w temacie są takie małe?

Jak wrzucać zdj moich prac? Ja zrobiłem screeny i w paincie wyciąłem ten obrazek, a następnie zapisałem jako JPG.. pewnie nie najlepszy sposób;D