neriust Napisano 26 Listopad 2013 Share Napisano 26 Listopad 2013 Jestem posiadaczem studenckiej wersji 3ds maxa. Czy na takiej licencji istnieje możliwość renderowania na serwerze autodesku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neriust Napisano 28 Listopad 2013 Autor Share Napisano 28 Listopad 2013 (edytowane) Zacząłem szukać czegoś na stronie autodesku, gdzie mam swoje konto. Natrafiłem na aplikacje autodesk 360, udało mi się zrenderować na ich stronie plik z autocada, natomiast pliku 3ds max nie ma możliwości wrzucić na serwer. Czy ktoś miał ten problem? Na filmikach z instrukcjami od autodesku mowili o mozliwości renderowania z autocada, revita i tam jeszcze jakiś innych 2 programów ( ),(http://www.youtube.com/watch?v=qw4SQ5eU9Bk), maxa nie było :O. Być może plik z maxa trzeba wyeksportować do innego formatu, lub renderuje się je gdzieś indziej, w jakiejś innej aplikacji. Załączam screeny jak załączać pliki i bardzo proszę o pomoc. Edytowane 29 Listopad 2013 przez neriust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Tak jak przeczytałeś na stronie Autodesku, renderować można pliki z kilku wybranych programów, wśród których nie ma Maxa. Dlaczego im nie wierzysz i próbujesz zrobić coś innego? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neriust Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 Mój prowadzący od 3ds maxa mówił ze można renderować na serwerze autodesk. Tylko, że teraz nie ma z nim kontaktu bo jest za granicą na 2 tygodnie. Może się mylił, albo jest coś o czym nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Podstawowe kryterium - aby skorzystać z usługi trzeba mieć wykupioną subskrypcję na posiadane oprogramowanie. Programy, których dotyczy możliwość renderingu w chmurze Autodesk: AutoCAD Design Suite (Standard, Premium, Ultimate) (angielski) Building Design Suite (Standard, Premium, Ultimate) (angielski) Factory Design Suite (Standard, Premium, Ultimate) (angielski) Infrastructure Design Suite (Standard, Premium, Ultimate) (angielski) Plant Design Suite (Standard, Premium, Ultimate) (angielski) Product Design Suite (Standard, Premium, Ultimate) (angielski) AutoCAD Revit 3dstudio max niestety się w tym nie mieści. Poniżej masz zrzut ekranu z panelu do renderowania. [ATTACH=CONFIG]92279[/ATTACH] W zasadzie jedyna możliwość to export z Maxa do DWG i wtedy rendering (subskrypcja!). Ale jaki to ma sens? Twój wykładowca chyba jednak nie do końca wie o czym mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi