Norman Leto Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 Witam, Czy napisanie własnego post-render efektu (do zakładki Render/effects) jest w ogóle możliwe? Czy robi się to w maxscript czy musi to powstać jako zewnętrzny plugin? Chodzi mi o prosty efekt aberacji chromatycznej (lekkiego rozjazdu kanałów rgb), tak aby nie trzeba było dodawać go w postprodukcji. Jak dotąd żaden renderer w maxie nie ma tej opcji domyślnie. pozdrawiam, nl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 9 Grudzień 2013 Share Napisano 9 Grudzień 2013 Rzecz w tym ze nikt tak nie robi. Lepiej miec kontrole nad tym w poscie. Jak bardzo ci zalezy to sprawdz lens shadery. Nie jestem maxowy juz od dawna ale w maya mental ray jest cos takiego jak mia_lens_bokeh wiec pewnie jest jakis lens shader i w maxie. Vray tez ma cos podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 9 Grudzień 2013 Share Napisano 9 Grudzień 2013 Lux render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 9 Grudzień 2013 Share Napisano 9 Grudzień 2013 Pełna kontrola nad aberracja chromatyczna spod maxa vfb+ http://www.monotoneminimal.com/vfb koszt 19$ bardzo przydatne narzędzie do postprodukcji już spod maxa, duzy plus pełne zgranie z photoshopem możliwość bezpośredniego otwarcia renderu pod nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norman Leto Napisano 11 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2013 Skalpel, dzięki. Chyba tego potrzebowałem. Czy np. vray 2.4 pod maxa 2014 nie koliduje z tym vfb? Guru - niekiedy nie ma czasu na postprodukcję. Niekiedy po prostu renderuję wszystko na gotowe, aby uniknąć postprodukcji i od razu przejść do montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 jest w pełni kompatybilny z maxem 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi