Napisano 4 Wrzesień 200420 l Witam Tą animacje zrobiłem już jakiś czas temu. Był to projekcik komercyjny. Reklamówka firmy produkującej chłodnie. Miało być krótko, treściwie i z małą dawką humoru. Czas realizacji całej animacji (razem z renderingiem) to niespełna tydzień, więc wezcie to pod uwage przy rypaniu :P Link do animacji: http://www.jbascik.aplus.pl/Ekofreon.zip - 9,3 MB Screen z animacji poniżej. Pozdrawiam.
Napisano 4 Wrzesień 200420 l Nawet fajne. Poczatek fajny, potem jest fragment troche jak w epoce lodowcowej. Niieco dziwnie, ze pingwinkowi nogi nie zamarzly (no ale w koncu to tylko tydzien - mogly nie zdazyc)
Napisano 4 Wrzesień 200420 l pierwsze 10 sekund przesliczne :) ta ziemia jest naprawde swietna, niestety puzniej coraz mniej mi sie podoba - praca kamery prawie nie widoczna, tak samo ruch postaci przez co troszke przynudnawe jak dlamnie. Pomsyl troche naiwny ale ogolnie bardzo fajnie :) pozdro
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Autor Generalnie cały scenariusz i storyboard dostałem, ale faktycznie jak teraz tak myśle to można gobyło całego zamrozić. Tylko chodziło o to że on musiał wyjść z tej lodówki, ale równie dobrze mółby sie poprostu wysunąć. No cóż, teraz już za późno na zmiany.
Napisano 5 Wrzesień 200420 l Ufff. Trafiłem. Wpisalem wczesniej odpowiedz ale jak sie okazalo nie w tym temacie co trzeba. Hahahaha. Teraz juz na pewno dbrze wiec: Od dzisiaj to az sie boje na dwor wychodzic. Nigdy nie wiadomo gdzie taka lodowka spadnie, oby nie na leb :D Co do samej animki to razi mnie troche to ze niektore kamienie podczas upadku zatapiaja sie troche w ten lod. Cien przy jednym ze stojacych kamieni dziwnie mruga. Mozna by bylo to poprawic. Poza tym fajnie i przyjemnie.
Napisano 6 Wrzesień 200420 l Autor No na dwór lepiej nie wychodzić, ale to w zimie dopiero, teraz lodówy nie spadają :D Co do tych mrugających cieni to wina małego samplingu Skylighta -który i tak był ustawiony wysoko, ale poprostu skylight nie sprawdza sie w animacjach bo w każdej klatce przelicza promienie losowo, przynajmniej tak mi sie wydaje i potem wszystko migocze. Jest masa rzeczy które możnaby w tej animce poprawić, ale tydzień na realizacje to troche mało czasu :P