Napisano 7 Grudzień 201311 l Witam wszystkich! Detektyw przyszłości: Mój pomysł to przedstawienie detektywa jako tajemniczego i przebiegłego osobnika, który dzięki swoim cechom charakteru i umiejętnościom, potrafi wtopić się w każde otoczenie i wykonać swoje zlecenia. Wyposażony jest w najnowocześniejszą technologię, ułatwiającą jego pracę, używa dronów do szukania i śledzenia swoich celów. Cały sprzęt jest ukryty pod płaszczem żeby nie rzucał się w oczy. Ekwipunek i ogólny klimat postaci powinien podkreślać i uwypuklać jego cechy Na razie taki zarys, ogólne wytyczne, nie wiem jeszcze czy finalną wersją będzie sam detektyw, czy ilustracja przedstawiająca go podczas akcji, lub w jakiejś sytuacji. w załączniku pierwszy szkic, concept detektywa, i bardzo wstępne szkice możliwej kompozycji, *Update* do opisu Detektyw Azarius przedstawiony jest podczas wykonywania zadania i śledzenia podejrzanych którzy idą ciemną alejką. Azarius obserwuje i nagrywa spotkanie z bezpiecznej odległości, dzięki pomocy dronów które nagrywają i podążają za celem i przekazują informacje do detektywa, a on może spokojnie planować dalsze posunięcia oglądając wszystko na cyber wyświetlaczu który stanowi nieodłączną część jego ekwipunku. (do powstania ilustracji używam swoje zdjęcia jako photobashing oraz tekstury) Edytowane 28 Luty 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 10 Grudzień 201311 l Autor Dalsze poszukiwania, kolorystyka zostanie prawdopodobnie, co do kadru nie jestem pewien Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 11 Grudzień 201311 l Autor Szybki szkic, poszukiwanie pozy plus ekwipunku itd Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 12 Grudzień 201311 l Autor Kolejna wersja kadru Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 18 Grudzień 201311 l Autor Nowy kadr, dalsze poszukiwania, detektyw podczas śledzenia, nagrywa spotkanie 2 podejrzanych, może będą to członkowie jakiejś mafii, korporacji itd. którzy dokonują transakcji, czarnorynkowy handel drogocennymi kamieniami, lub prototypami cybernetycznych implantów, coś w tym klimacie. Dodatkowo 2 szybkie szkice detektywa powstałe w trakcie pracy Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 20 Grudzień 201311 l Autor Dalsze szukanie kadru, zgłębianie tematu Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 4 Styczeń 201411 l Autor Dalsze poszukiwania nowy kadr Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 4 Styczeń 201411 l dużo tego i dość to wszystko chaotyczne :), ale widzę że szukasz, czy nie lepiej pomęczyć się nad samymi szkicami ? //Pozdr.
Napisano 4 Styczeń 201411 l Autor Szkice robię, ale jak któryś zaczyna mi się podobać to go zaczynam zgłębiać, i staram się wyciągać jak najwięcej z poprzednich wersji i dodawać do kolejnej, mam nadzieję że z chaosu narodzi się jedna spójna idea, i finalna wersja:) Dzięki i Pozdrawiam! Edytowane 4 Styczeń 201411 l przez Jan Rozanski
Napisano 6 Styczeń 201411 l Autor Szkice twarzy detektywa Azariusa. Trochę poszedłem w stronę lokacji za bardzo, ale wszystko prowadzi do jednego celu. Teraz będę skupiał się na bohaterze, jego gadrzetach i fajnym wkomponowaniu go w akcję/misję, na ciemnych uliczkach miasta
Napisano 15 Styczeń 201411 l Autor Chyba mam kadr, możliwe że nieznacznie ulegnie zmianie ale już blisko plus szkice kadru
Napisano 8 Luty 201411 l Autor Tak bedzie update, za godzinę pewnie dodam wersję końcową, dziś jest termin dodania ostatecznej wersji?
Napisano 8 Luty 201411 l To nie jest deadline! Do jutra, łącznie z jutrem powinieneś pokazać co masz i ile. Jak Ci idzie. Jutro wieczorem późnym będą ogłoszone nominacje czyli te osoby, które mogą działać dalej z pracami. Więc jeśli przejdziesz w nominacjach to będziesz miał jeszcze czas (deadline: 28 lutego, 23:59:59). Ale pojawic sie w nominacjach trzeba pokazac, ze sie pracuje nad praca :)
Napisano 8 Luty 201411 l Autor Ok to dobrze:) myślałem że dziś /jutro jest deadline i później już prace są oceniane i nie będzie można nad nimi pracować:P Dzięki za info! Pozdrawiam
Napisano 9 Luty 201411 l Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
Napisano 28 Luty 201411 l Autor Finał link do wersji hd (pod ewentualny wydruk, rozdzielczość 300dpi)do pobrania https://drive.google.com/file/d/0BxiWg1GIMkWSUDBPNndKbDhteU0/edit?usp=sharing