Jan Rozanski Napisano 7 Grudzień 2013 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Witam wszystkich! Detektyw przyszłości: Mój pomysł to przedstawienie detektywa jako tajemniczego i przebiegłego osobnika, który dzięki swoim cechom charakteru i umiejętnościom, potrafi wtopić się w każde otoczenie i wykonać swoje zlecenia. Wyposażony jest w najnowocześniejszą technologię, ułatwiającą jego pracę, używa dronów do szukania i śledzenia swoich celów. Cały sprzęt jest ukryty pod płaszczem żeby nie rzucał się w oczy. Ekwipunek i ogólny klimat postaci powinien podkreślać i uwypuklać jego cechy Na razie taki zarys, ogólne wytyczne, nie wiem jeszcze czy finalną wersją będzie sam detektyw, czy ilustracja przedstawiająca go podczas akcji, lub w jakiejś sytuacji. w załączniku pierwszy szkic, concept detektywa, i bardzo wstępne szkice możliwej kompozycji, *Update* do opisu Detektyw Azarius przedstawiony jest podczas wykonywania zadania i śledzenia podejrzanych którzy idą ciemną alejką. Azarius obserwuje i nagrywa spotkanie z bezpiecznej odległości, dzięki pomocy dronów które nagrywają i podążają za celem i przekazują informacje do detektywa, a on może spokojnie planować dalsze posunięcia oglądając wszystko na cyber wyświetlaczu który stanowi nieodłączną część jego ekwipunku. (do powstania ilustracji używam swoje zdjęcia jako photobashing oraz tekstury) Edytowane 28 Luty 2014 przez Jan Rozanski
miriam Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 nie pozostaje nic innego jak życzyć powodzenia. //Pozdr.
Jan Rozanski Napisano 10 Grudzień 2013 Autor Napisano 10 Grudzień 2013 (edytowane) Dalsze poszukiwania, kolorystyka zostanie prawdopodobnie, co do kadru nie jestem pewien Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
Jan Rozanski Napisano 11 Grudzień 2013 Autor Napisano 11 Grudzień 2013 (edytowane) Szybki szkic, poszukiwanie pozy plus ekwipunku itd Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
Jan Rozanski Napisano 12 Grudzień 2013 Autor Napisano 12 Grudzień 2013 (edytowane) Kolejna wersja kadru Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
Jan Rozanski Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) Nowy kadr, dalsze poszukiwania, detektyw podczas śledzenia, nagrywa spotkanie 2 podejrzanych, może będą to członkowie jakiejś mafii, korporacji itd. którzy dokonują transakcji, czarnorynkowy handel drogocennymi kamieniami, lub prototypami cybernetycznych implantów, coś w tym klimacie. Dodatkowo 2 szybkie szkice detektywa powstałe w trakcie pracy Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
Jan Rozanski Napisano 20 Grudzień 2013 Autor Napisano 20 Grudzień 2013 (edytowane) Dalsze szukanie kadru, zgłębianie tematu Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
Jan Rozanski Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) Dalsze poszukiwania nowy kadr Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
miriam Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 dużo tego i dość to wszystko chaotyczne :), ale widzę że szukasz, czy nie lepiej pomęczyć się nad samymi szkicami ? //Pozdr.
Jan Rozanski Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 (edytowane) Szkice robię, ale jak któryś zaczyna mi się podobać to go zaczynam zgłębiać, i staram się wyciągać jak najwięcej z poprzednich wersji i dodawać do kolejnej, mam nadzieję że z chaosu narodzi się jedna spójna idea, i finalna wersja:) Dzięki i Pozdrawiam! Edytowane 4 Styczeń 2014 przez Jan Rozanski
Jan Rozanski Napisano 6 Styczeń 2014 Autor Napisano 6 Styczeń 2014 Szkice twarzy detektywa Azariusa. Trochę poszedłem w stronę lokacji za bardzo, ale wszystko prowadzi do jednego celu. Teraz będę skupiał się na bohaterze, jego gadrzetach i fajnym wkomponowaniu go w akcję/misję, na ciemnych uliczkach miasta
Jan Rozanski Napisano 8 Styczeń 2014 Autor Napisano 8 Styczeń 2014 Updejt, szkice kompozycji i detektywa
Jan Rozanski Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 Chyba mam kadr, możliwe że nieznacznie ulegnie zmianie ale już blisko plus szkice kadru
Jan Rozanski Napisano 8 Luty 2014 Autor Napisano 8 Luty 2014 Tak bedzie update, za godzinę pewnie dodam wersję końcową, dziś jest termin dodania ostatecznej wersji?
adek Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 To nie jest deadline! Do jutra, łącznie z jutrem powinieneś pokazać co masz i ile. Jak Ci idzie. Jutro wieczorem późnym będą ogłoszone nominacje czyli te osoby, które mogą działać dalej z pracami. Więc jeśli przejdziesz w nominacjach to będziesz miał jeszcze czas (deadline: 28 lutego, 23:59:59). Ale pojawic sie w nominacjach trzeba pokazac, ze sie pracuje nad praca :)
Jan Rozanski Napisano 8 Luty 2014 Autor Napisano 8 Luty 2014 Ok to dobrze:) myślałem że dziś /jutro jest deadline i później już prace są oceniane i nie będzie można nad nimi pracować:P Dzięki za info! Pozdrawiam
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
Jan Rozanski Napisano 12 Luty 2014 Autor Napisano 12 Luty 2014 Super, dziękuję! i zabieram się do pracy
Jan Rozanski Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 Finał link do wersji hd (pod ewentualny wydruk, rozdzielczość 300dpi)do pobrania https://drive.google.com/file/d/0BxiWg1GIMkWSUDBPNndKbDhteU0/edit?usp=sharing
Rekomendowane odpowiedzi