Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Witam, CHce sobie pomalowac detal mojej fragmentacji. Na geometrii narzucilem point SOP i calosc pokrylem kolorem czarnym. Na to paint i pomalowalem miejsca ktore mnie interesuja by mialy wiekszy detal. Na to scatter SOP i w Alternate Attribute dalem 'Cd'. Ale efekt jest calkeim inny. Point cload ktory sie generuje jest gestrzy tam gdzie jest gesta siatka i nie wyglada by bral w ogole pod uwage paint SOPa.
SYmek Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 (edytowane) Hmm, powinno działać. Może to kwestia wysterowania atrybutów. Na przykład Cd == 0 nie wystarcza, żeby wykasować w ogóle punkty z danego miejca (potrzeba ujemnych wartości). Możesz też wyłączyć "Scatter based on primitive area". edit: dwoją drogą ciekawe artefakty wynikające prawdopodobnie z błędnych ko-ordynatów barycentrycznych na niesymetrycznych n-gonach się tam zrobiły (skupiska punktów na środku poligona sąsiadującego z tymi, które podzieliłem) Edytowane 9 Grudzień 2013 przez SYmek
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Probowalem ujemnych wartosci tez nic. Tak samo ten "Scatter based on primitive area". Robie to dokladnie z tutka nawet z DT i juz skonczyly mi sie pomysly.... Reinstalacja? No chyba jakies wolne zarty XD
SYmek Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Probowalem ujemnych wartosci tez nic. Tak samo ten "Scatter based on primitive area". Robie to dokladnie z tutka nawet z DT i juz skonczyly mi sie pomysly.... Reinstalacja? No chyba jakies wolne zarty XD Może bug? Ja to robiłem na starym buildzie 12.1.185. Sprawdź inny build.
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Przed chwila zainstalowalem 13 i tak samo, wczesniej probowale na 12.5. Czy to moze byc sprawa hardware? Ja wiem ze scatter SOP to nie jest zadna cewka na plycie glownej... ale pomysly mi sie koncza :D
SYmek Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Przed chwila zainstalowalem 13 i tak samo, wczesniej probowale na 12.5. Czy to moze byc sprawa hardware? Ja wiem ze scatter SOP to nie jest zadna cewka na plycie glownej... ale pomysly mi sie koncza :D No proszę Cię bardzo, tylko nie cewka :). Zobaczy moją scenę... scatter_based_on_color.hip.zip
legomir Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 A jaki masz att biase? Chyba nie dałeś na 0? Ewentualnie nie masz tam grida i potem IsoVolume?
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 No proszę Cię bardzo, tylko nie cewka :). Zobaczy moją scenę... Nie no cewki raczej nie :) Okej sprawdzilem scene twoja - dziala. Sprawdzilem u siebie - nie dziala. Zmienilem geometrie - dziala. Zatem winna byc geometria...
SYmek Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Nie no cewki raczej nie :) Okej sprawdzilem scene twoja - dziala. Sprawdzilem u siebie - nie dziala. Zmienilem geometrie - dziala. Zatem winna byc geometria... A to poligony sa?
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Tez poligony, ale juz topologia niezbyt wszedzie. Bo jest to uciecie voronoifracture niskim scatterem (podzielilo mi na 3 czesci model) Uploaded with ImageShack.us
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 http://speedy.sh/yjxY5/Scatter.7z Tutaj plik z hudego i bgeo
tmdag Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 a mozesz to uploadowac bez jakis windowsowych codow z wymogami sciagniecia aplikacji exe? ;]
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 a mozesz to uploadowac bez jakis windowsowych codow z wymogami sciagniecia aplikacji exe? ;] Czyzbym z oryginalnym Nortonem miał jakies wirusy? :O To byl zwykly plik .7z, wydawalo mi sie ze to nawet winrara otwiera. Tutaj zip: http://www.speedyshare.com/h8mYP/Scatter.zip Tutaj czysty plik hudego: http://speedy.sh/fXPCk/scatter.hip Tutaj plik bgeo: http://speedy.sh/h8mJP/active.bgeo
legomir Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Wrzucaj w .gz to nikt nie będzie miał na co narzekać ;)
SYmek Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Wszystko jasne! Masz atrybut Cd na primitywach i on a nadpisuje w Scatterze atrybut na punktach. Wykasujesz Cd z poligonów i scatter działa.
tmdag Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Czyzbym z oryginalnym Nortonem miał jakies wirusy? :O To byl zwykly plik .7z, wydawalo mi sie ze to nawet winrara otwiera. Mialem tylko jedna opcje, do sciagniecia "Scatter.7z.exe" przez jakas aplikacje scaigajaca. A windowsa nie posiadam o kilku lat :)
Juzwa Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Faktycznie. Dzieki wielkie! :) Mialem tylko jedna opcje, do sciagniecia "Scatter.7z.exe" przez jakas aplikacje scaigajaca. A windowsa nie posiadam o kilku lat :) Hehe, nie pomyslalem przeciez ze moga byc jeszcze inne systemy. Jakos juz tak wroslem w winde i wlasciwie nie mam stycznosci z macami czy linuxami
SYmek Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 . Jakos juz tak wroslem w winde i wlasciwie nie mam stycznosci z macami czy linuxami Współczujemy, ale swoją drogą mnie na Centosie pobrał się plik bez .exe...
Rekomendowane odpowiedzi