Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Zawsze mam problem z tytułami tematów, także tego ... no sami widzicie ;p

Czy da się zmusić Maxa aby wykorzystywał więcej niż 1 rdzeń ?

Mam tutaj na myśli to, że gdy uruchamiam jakiś plugin (choćby taki multiattach'er), coś unwrapuję, czy włączam podgląd materiałów w material edytorze. Max wtedy zajmuje mi jedynie 17% procka czyli jeden rdzeń. I za cholerę nie chce wziąć ani jednego procenta więcej mimo, że nic innego nie jest uruchomione.

Czy mogę go jakoś zmusić (apdejty, pluginy, skrypty cokolwiek?) aby zajmował on więcej mocy procesora i aby te operacje przeprowadzał szybciej i sprawniej ?

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 841
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Napisano

Niestety architektura tego programu pochodzi z czasów jak dinozaury jeszcze chodzily po planecie.

A tak na powaznie... torche to prawda. Niestety na wiekszosc rzeczy trzeba czekac bo maxio palcem nie ruszy by policzyc sie na kilku.

A zeby dzialalo sprawniej? Z kazda wersja cos tam poprawiaja. Np niby w koncu dali by PFlow byl wielowątkowy, ale nie wiem czy to jest prawda. Na codzien korzystamz PFlow i nie zauwazylem by jakos znacznie przyspieszyl (no procz tego ze tali w mP World opcje mutlithreading, ktora po zaznaczeniu wcale nie przyspiesza w zadnej sposob).

P.S. tak niektore pluginy maxowe oblsuguje dobrze mutlithreding

Edytowane przez Juzwa