Gość shog Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 (edytowane) Witam. Mam dwa elementy, które mają ustawione swoje Position Constraint (w dodatku połączone są dzięki Link Constraint). W animacji chciałbym jedynie obracać je wg ich pivotów, o ten sam kąt i to się udaje. Problem stanowi trzeci element. Chciałbym, aby był on 'przytwierdzony' do obu wcześniej wymienionych elementów naraz. Link Constraint pozwala mi go połączyć jedynie z jednym z nich, chciałbym aby tak się stało dla obu. Czy jest taka możliwość? Edytowane 11 Grudzień 2013 przez shog
SUPER_OkO Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 Heja. Możesz zrobić to tak: Zrób kość pomiędzy dwoma elementami, daj position constrainta dla kości i podłącz ją np. do obiektu A, następnie daj look at Constrainta dla owej kości i wybierz obiekt B. Następnie dla NUB'a kości zrób position constrainta i wybierz obiekt B. Gratulacje właśnie udało ci się stworzyć stretch Bone'sa. Dalej, stwórz helperek, ustaw go mniej więcej pomiędzy obiektem A i B, przylinkuj go do kości. Następnie użyj position constrainta na nim i podepnij go najpierw do obiektu A, a następnie do obiektu B. Teraz wystarczy przylinkować obiekt C do helperka i Wuala. Pozdro
Gość shog Napisano 11 Grudzień 2013 Napisano 11 Grudzień 2013 Dzięki za odpowiedź. Okazało się, że kombinowałem niepotrzebnie i problem dało się rozwiązać za pomocą zwykłych LookAt.
Rekomendowane odpowiedzi