Gość enzo MIG U1 Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 Witam, obiecałem synom (13 i 14 lat), że zbudujemy model 1:1 samochodu Ferrari Enzo MIG-U1 Gemballa. Mam w związku z tym prośbę o pomoc. Potrzebował bym poprzeczne przekroje 1:1 co kilka centymetrów. Spróbował bym je wydrukować, a następnie wycięlibyśmy takie płytki, ustawili w takich odległościach jak przekroje, wypełnili pianką , docięli piankę i wyszpachlowali powierzchnię, a na końcu polakierowali. Jeżeli byłby ktoś, kto mógłby i chciałby pomóc, to bardzo bym prosił o kontakt. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich na forum.
Berger Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 Ciekawe kto Ci dostarczy tak dokładnych danych w tak rzadkim samochodzie, którego istnieje bodajże 1 sztuka wyceniona w zeszłym roku na $3,8 mln. Zostają zdjęcia i camera matching na podstawie danych, które można zebrać.
Kramon Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 Generalnie te auto to jest drogowa wersja Ferrari enzo FXX. A znam kolesia który modeluje dla ferrari pagani lamborghini. Spytam się go może będzie miał dane do FXX, ostatnio robił veneno la ferrari i egoiste. Więc z FXX niepowinno być problemu :> Druga sprawa możesz napisać do tej firmy czy nie daliby by materiałów bo chciałbyś zrobić ten samochód w 3D.
Gość enzo MIG U1 Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Witam, dziękuję za zainteresowanie tematem. Próbuję znaleźć jakiś w miarę dokładny model, ze szczegółami, ale niestety jest ciężko. Pozdrawiam!
Berger Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Niedawno na grab cadzie widziałem FXX, może być przydatny do ogólnych proporcji, o ile jest w miarę zgodny z oryginałem. Link: https://grabcad.com/library/body-ferrari-fxx
Gość enzo MIG U1 Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 Nie wiem dlaczego, ale nie dam rady się tam zarejestrować.
Gość enzo MIG U1 Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 Udało mi się pobrać. Wygląda nieźle.
Rekomendowane odpowiedzi