Napisano 10 Grudzień 201311 l Witam, obiecałem synom (13 i 14 lat), że zbudujemy model 1:1 samochodu Ferrari Enzo MIG-U1 Gemballa. Mam w związku z tym prośbę o pomoc. Potrzebował bym poprzeczne przekroje 1:1 co kilka centymetrów. Spróbował bym je wydrukować, a następnie wycięlibyśmy takie płytki, ustawili w takich odległościach jak przekroje, wypełnili pianką , docięli piankę i wyszpachlowali powierzchnię, a na końcu polakierowali. Jeżeli byłby ktoś, kto mógłby i chciałby pomóc, to bardzo bym prosił o kontakt. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich na forum.
Napisano 10 Grudzień 201311 l Ciekawe kto Ci dostarczy tak dokładnych danych w tak rzadkim samochodzie, którego istnieje bodajże 1 sztuka wyceniona w zeszłym roku na $3,8 mln. Zostają zdjęcia i camera matching na podstawie danych, które można zebrać.
Napisano 10 Grudzień 201311 l Generalnie te auto to jest drogowa wersja Ferrari enzo FXX. A znam kolesia który modeluje dla ferrari pagani lamborghini. Spytam się go może będzie miał dane do FXX, ostatnio robił veneno la ferrari i egoiste. Więc z FXX niepowinno być problemu :> Druga sprawa możesz napisać do tej firmy czy nie daliby by materiałów bo chciałbyś zrobić ten samochód w 3D.
Napisano 16 Grudzień 201311 l Witam, dziękuję za zainteresowanie tematem. Próbuję znaleźć jakiś w miarę dokładny model, ze szczegółami, ale niestety jest ciężko. Pozdrawiam!
Napisano 16 Grudzień 201311 l Niedawno na grab cadzie widziałem FXX, może być przydatny do ogólnych proporcji, o ile jest w miarę zgodny z oryginałem. Link: https://grabcad.com/library/body-ferrari-fxx