wojgraab Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Witam, Zaczynam stawiac pierwsze kroki w Maxie i Vray'u. Podarzalem za tutorialem i... Wszystkie ustawienia V-ray'a mam takie jak w tutorialu, ale mysle ze to nie ma za duzego znaczenia, bo nawet przy deafault'owych wychodzi taki sam efekt. Dzieje sie to wtedy jak dodaje VraySun do sceny. Na poczatku wychodzilo niebieskie tlo, a teraz zolte. Jaka jest przyczyna?
jaceks Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Asekuracja: dawno we Vray'u nie machałem, więc nie wiem czy w 100% wstrzelę się w problem. Podejrzenie: w innych systemach "sun'owych" jest zazwyczaj tak, że moduł pobiera aktualną godzinę w której dzieje się akcja. Jednym słowem; wrzucisz SunLight do sceny o 12 po południu to będzie niebo/pozycja słońca jakie jest o tej porze dnia (i porze roku). Na pewno idzie to manualnie zmienić, zrezygnować z automatu. Ale poczekaj na jakiegoś speca od Vraya aby to potwierdził.
cucsoniuss Napisano 16 Grudzień 2013 Napisano 16 Grudzień 2013 Zrob screena ustawien kamery,vraya i vray suna
wojgraab Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Napisano 16 Grudzień 2013 Takie ustawienia: Moge jeszcze zamiescic z ustawieniami vray'a jak w tutku, ale efekt ten sam. Wiec chyba cos jest z ta kamera albo swiatlem.
Rekomendowane odpowiedzi