joannag Posted December 22, 2013 Share Posted December 22, 2013 W dalekiej przyszłości nastąpiło rozszczepienie świata takiego, jaki znamy. Czas i wymiary stały się plastyczne, dzieląc rzeczywistość na różne płaszczyzny. Jawa, sen, miejsca w których czas biegnie do przodu, do tyłu... Jedynymi stworzeniami, zdolnymi przemieszczać się pomiędzy nowo powstałymi światami są nieuchwytne istoty, próbujące rozwikłać zagadkę rozpadu czasoprzestrzeni. W tym celu wędrują między wymiarami, kryjąc się w ciemności, która z dnia na dzień coraz bardziej pochłania każdą z płaszczyzn przyszłego świata. ----------- Zależy mi na utrzymaniu dość mrocznej konwencji, wielopłaszczyznowej grze światła i cienia, klimatu tajemnicy i niepokojącej ciemności, która napiera na obserwatora. Postać/detektyw - wrażenie transparentności, wynika z braku możliwości 'zakotwiczenia' w określonym świecie; dodatkowo im częściej istoty te zmieniają rzeczywistość, tym mniej materialne się stają - nikną, gasną w trakcie wykonywania swojej "misji". Opisałam je jako grupę, natomiast być może na potrzeby tego tematu należałoby ograniczyć je do jednej postaci. Detal kolorystyczny - delikatna siatka, struktura pod skórą nawiązująca do postępu technologicznego cywilizacji i wskazująca na inny poziom ewolucyjny konkretnych jednostek, dodatkowo - organiczny system wewnętrzny, umożliwiający podróż między światami. Poniżej pierwsze szkice - poszukiwania postaci, klimatu. Wszelkie zmiany konceptu jak najbardziej możliwe i prawdopodobne. Myśląc o pracy finalnej, w tej chwili skłaniam się ku wykorzystaniu jednej, charakterystycznej postaci i maksymalnym podbiciu klimatu. Bardzo odpowiada mi konwencja portretu, ale nie wykluczam też innego podejścia - tak, żeby jak najlepiej przedstawić całość. ----------- Jako, że to mój debiut na tutejszym forum i jednocześnie w tematach conceptu 2D (przeważnie zajmuje się 3D) - witam wszystkich serdecznie i bardzo dziękuję za ewentualne komentarze! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miriam Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Witamy w Bitwie Jak również witamy na forum, Regulamin konkursu Wszelkie pytania dotyczące konkursu zadajemy w tym miejscu Zachęcam do możliwie częstego wstawiania postępów z pracy. Powodzenia. //Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joannag Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 Ciąg dalszy - tym razem koncept sceny i otoczenia, krążę nad tematem. Wstępnie wykorzystane elementy 3D na podmalówkę (padło pytanie czy elementy 3d można wykorzystać, bez odpowiedzi niestety - mam nadzieję, że można, choć i tak nie wiem czy w fazie końcowej zostaną w ogóle przeze mnie użyte). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JayRo Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Klimat super, ciekaw jestem jaki będzie finał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts