natas Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 Dopiero zacząłem zabawę z zbruszem i tak oto mam kilka pytań: 1 czasami ni z tego ni z owego wyłączają się skróty ctr+z -cofnij 2 normalnie spotlight wyłącza się shift+z ale już 2 razy jak to zrobiłem lub w pobliżu z coś kliknąłem model jakby się zanimował i oto oczy wyszły z orbit i żadnym undo się nie da tego odwrócić, o co z tym biega?
serratus Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 1. Ctrl + Shift odpowiada za wyłączenie skrótów klawiszowych, czyli jak Ctrl + Z nie działa to prawdopodobnie kliknąłeś na raz Ctrl + Shift i zablokowałeś hotkeye, kliknij jeszcze raz i problem rozwiązany :cool: 2. Może przypadkowo wcisnąłeś Shift + X zamiast Shift + Z. http://www.cgfeedback.com/cgfeedback/showthread.php?t=683 Pozdrawiam
natas Napisano 5 Styczeń 2014 Autor Napisano 5 Styczeń 2014 No ale ctr + shift to wejście w te maski co się obiekt ukrywa ale dobrze wiedzieć a ten shift x to da się cofnąć jakoś ?
serratus Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 No ale ctr + shift to wejście w te maski co się obiekt ukrywa Ctrl+Shift+Click&Drag a samo Ctrl+Shift to różnica :) a ten shift x to da się cofnąć jakoś ? Prawdę mówiąc nie miałem z tym nigdy problemu, dlatego wkleiłem ten link. Wydaje mi się, że jak undo będzie Ci działać to normalnie cofniesz.
diabelt Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 1. Ctrl + Shift odpowiada za wyłączenie skrótów klawiszowych, czyli jak Ctrl + Z nie działa to prawdopodobnie kliknąłeś na raz Ctrl + Shift i zablokowałeś hotkeye, kliknij jeszcze raz i problem rozwiązany :cool: Ctrl+shift wyłącza skróty? Pierwsze słyszę.
serratus Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 Ctrl+shift wyłącza skróty? Pierwsze słyszę. Miałem na myśli Ctrl+Z, Ctrl+Shift+Z itp. Nie napisałem "wszystkich".
natas Napisano 5 Styczeń 2014 Autor Napisano 5 Styczeń 2014 Miałem na myśli Ctrl+Z, Ctrl+Shift+Z itp. Nie napisałem "wszystkich". Och ty niegrzeczny :P
diabelt Napisano 6 Styczeń 2014 Napisano 6 Styczeń 2014 U mnie ctrl+shift nic nie blokuje. Jaka wersja zbrusha? Poprawki zainstalowane? W 4R6P2 nie mam żadnych problemów z undo/redo.
Rekomendowane odpowiedzi