Frank600 Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Fajny temat. Pierwsze pomysły w głowie, to świat podobny do klimatu Piątego Elementu i tą drogą chciałbym podążać. Burza mózgów, jednego jestem tylko pewien, że moim detektywem, będzie kobieta;) Na dole burza mózgów i trochę referencji pobudzających umysł. w następnym poście, pierwsze luźne szkice. Edytowane 13 Luty 2014 przez Frank600
Frank600 Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 W końcu znalazłem czas, żeby podgonić temat. Zaczynam od ,,rozmalunku''. W tym czasie zastanawiam się nad historią ilustracji i kadrem. Przychodzi mi do głowy pierwszy konkretniejszy pomysł. Szkic pierwszy. Detektyw Sara Dowell na miejscu zbrodni, dostrzega coś czego nie zauważa policja. W tle billboardy, reklamy, futurystyczne wieżowce, latające maszyny, może chowająca się postać na dachu budynku. Szkic drugi. Likwidacja tropionego przestępcy. Klub nocny i detektyw z karabinem snajperskim. Temat jeżeli pociągnę, do rozwinięcia i raczej przerobienia. Szkic trzeci. Futurystycznie i humorystycznie. Dwie humanoidalne postaci wynajmują detektywa. W tle za szybą, futurystyczny świat. W kolejnym poście, koncepty postaci Detektyw Sary Dowell. Zastanawiam się też, który szkic wybrać i zacząć rozwijać temat.
Kaset Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 Ale super szkice. Nie zauwazylem wczesniej. Ciezki wybor. Powiem jedynka albo trojka ze wskazaniem na trojke.
RaVirr Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 Ja też jestem za 1 lub 3. Drugi wydaje się na ich tle mdły i nudny ;)
irlethann Napisano 30 Styczeń 2014 Napisano 30 Styczeń 2014 w pierwszym szkicu wg mnie postać ma złą perspektywą. Ciało jest widziane z góry, a głowa z dołu. Trzeba ciało zrobić żeby z dołu było widziane ;p a poza tym to 1 albo 3
creomania Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 3 jest super, i patrząc na inne prace bardzo oryginalny. Podoba mi się twój "rozmalunek" ;).
Frank600 Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Wybrałem szkic trzeci. Na dole luźne naprowadzające mnie koncepty na panią Detektyw i siedzących potworzastych. W ilustracje postaram się wprowadzić pewną historię i przedstawić świat dosyć futurystycznie.
adek Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Mam nadzieję, że pojawi się jakiś update pracy do jutra. Szkice świetne, ale niedawno dopiero wybrałeś ten nad którym się skupiasz. Pokaż postępy!
Frank600 Napisano 8 Luty 2014 Autor Napisano 8 Luty 2014 Adek - brak czasu. Dopiero przed chwilą usiadłem i podgoniłem. Wip 1. Wstępny kolorowy szkic. W następnym poście więcej detali, będę chciał też ubrać klientów. Popracuję też jeszcze nad kolorem, światłem itd.
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
Frank600 Napisano 13 Luty 2014 Autor Napisano 13 Luty 2014 Wip2. W następnym poście biorę się za detal.
Rekomendowane odpowiedzi