Napisano 7 Styczeń 201411 l Fajny temat. Pierwsze pomysły w głowie, to świat podobny do klimatu Piątego Elementu i tą drogą chciałbym podążać. Burza mózgów, jednego jestem tylko pewien, że moim detektywem, będzie kobieta;) Na dole burza mózgów i trochę referencji pobudzających umysł. w następnym poście, pierwsze luźne szkice. Edytowane 13 Luty 201411 l przez Frank600
Napisano 26 Styczeń 201411 l Autor W końcu znalazłem czas, żeby podgonić temat. Zaczynam od ,,rozmalunku''. W tym czasie zastanawiam się nad historią ilustracji i kadrem. Przychodzi mi do głowy pierwszy konkretniejszy pomysł. Szkic pierwszy. Detektyw Sara Dowell na miejscu zbrodni, dostrzega coś czego nie zauważa policja. W tle billboardy, reklamy, futurystyczne wieżowce, latające maszyny, może chowająca się postać na dachu budynku. Szkic drugi. Likwidacja tropionego przestępcy. Klub nocny i detektyw z karabinem snajperskim. Temat jeżeli pociągnę, do rozwinięcia i raczej przerobienia. Szkic trzeci. Futurystycznie i humorystycznie. Dwie humanoidalne postaci wynajmują detektywa. W tle za szybą, futurystyczny świat. W kolejnym poście, koncepty postaci Detektyw Sary Dowell. Zastanawiam się też, który szkic wybrać i zacząć rozwijać temat.
Napisano 30 Styczeń 201411 l Ale super szkice. Nie zauwazylem wczesniej. Ciezki wybor. Powiem jedynka albo trojka ze wskazaniem na trojke.
Napisano 30 Styczeń 201411 l w pierwszym szkicu wg mnie postać ma złą perspektywą. Ciało jest widziane z góry, a głowa z dołu. Trzeba ciało zrobić żeby z dołu było widziane ;p a poza tym to 1 albo 3
Napisano 31 Styczeń 201411 l 3 jest super, i patrząc na inne prace bardzo oryginalny. Podoba mi się twój "rozmalunek" ;).
Napisano 4 Luty 201411 l Autor Wybrałem szkic trzeci. Na dole luźne naprowadzające mnie koncepty na panią Detektyw i siedzących potworzastych. W ilustracje postaram się wprowadzić pewną historię i przedstawić świat dosyć futurystycznie.
Napisano 8 Luty 201411 l Mam nadzieję, że pojawi się jakiś update pracy do jutra. Szkice świetne, ale niedawno dopiero wybrałeś ten nad którym się skupiasz. Pokaż postępy!
Napisano 8 Luty 201411 l Autor Adek - brak czasu. Dopiero przed chwilą usiadłem i podgoniłem. Wip 1. Wstępny kolorowy szkic. W następnym poście więcej detali, będę chciał też ubrać klientów. Popracuję też jeszcze nad kolorem, światłem itd.
Napisano 9 Luty 201411 l Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.