Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

pewnie banalne pytanie, ale wciąż jestem laikiem w maxie. Jak połączyć taką przerwę (poprzez przedłużenie ścian)? Z góry dziękuję za odpowiedź

kwz9.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 678
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przesuń 2 werteksy z jednego końca sciany w miejsce, w którym chcesz mieć kanta a potem Target Weld odpowiednie wertexy z drugiej sciany.

Napisano
  • Autor

dzięki MariushO,

tylko że właśnie nie wiem gdzie dokładnie wypadnie mi kant. Nie chcę zrobić tego na oko. Nie ma jakiejś opcji która by mi to połączyła automatycznie? Np. zaznaczyć poligony od wewnętrznej strony przerwy i "coś" kliknąć co połączy je już z odpowiednim kątem?

Napisano

Nie pracuje już dawno w maxie, wiec nie wiem, ale chyba nie ma czegos tagiego. Najlepiej w widoku Top zaznacz sobie 2 wertexy i przsun je tak, aby mieć taka sama szerokość sciany na całej dlugosci i mniej więcej na srodku odległości miedzy sąsiednimi krawędziami. A potem Target weld wertexy przeciwległe

Napisano
  • Autor

dzieki, myslalem ze jest jakies takie narzedzie. teraz musze obczaic jak dziala target weld :) max jest jak studnia - im glebiej schodzisz, tym widzisz ze jest jeszcze dalej do konca

Napisano

Cześć,

Możesz zaznaczyć vertexy i kliknąć collapse. Opcja ta złączy vertexy i ustawi je w "połowie drogi". Przetestuj, zobacz, może pomoże.

Napisano

Żeby je target weldować musisz usunąć poligonony to skierowane do siebie, inaczej ich nie połączysz tą metodą.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności