Napisano 9 Styczeń 201411 l Witam, pewnie banalne pytanie, ale wciąż jestem laikiem w maxie. Jak połączyć taką przerwę (poprzez przedłużenie ścian)? Z góry dziękuję za odpowiedź
Napisano 9 Styczeń 201411 l Przesuń 2 werteksy z jednego końca sciany w miejsce, w którym chcesz mieć kanta a potem Target Weld odpowiednie wertexy z drugiej sciany.
Napisano 9 Styczeń 201411 l Autor dzięki MariushO, tylko że właśnie nie wiem gdzie dokładnie wypadnie mi kant. Nie chcę zrobić tego na oko. Nie ma jakiejś opcji która by mi to połączyła automatycznie? Np. zaznaczyć poligony od wewnętrznej strony przerwy i "coś" kliknąć co połączy je już z odpowiednim kątem?
Napisano 9 Styczeń 201411 l Nie pracuje już dawno w maxie, wiec nie wiem, ale chyba nie ma czegos tagiego. Najlepiej w widoku Top zaznacz sobie 2 wertexy i przsun je tak, aby mieć taka sama szerokość sciany na całej dlugosci i mniej więcej na srodku odległości miedzy sąsiednimi krawędziami. A potem Target weld wertexy przeciwległe
Napisano 9 Styczeń 201411 l Autor dzieki, myslalem ze jest jakies takie narzedzie. teraz musze obczaic jak dziala target weld :) max jest jak studnia - im glebiej schodzisz, tym widzisz ze jest jeszcze dalej do konca
Napisano 9 Styczeń 201411 l Cześć, Możesz zaznaczyć vertexy i kliknąć collapse. Opcja ta złączy vertexy i ustawi je w "połowie drogi". Przetestuj, zobacz, może pomoże.
Napisano 9 Styczeń 201411 l Żeby je target weldować musisz usunąć poligonony to skierowane do siebie, inaczej ich nie połączysz tą metodą.