Gość Sabina Kania Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 Na początku powiem, że na razie raczkuję w 3ds maxie i mam problem z ostrością renderu. Nie wiem czy coś zmieniłam w ustawieniach pewnie tak, ale renderu są BARDZO spikselowane ;( pomóżcie. jak to naprawić? oddanie jutro, a ja renderu zrobić nie mogę. Przesyłam w załączniku prt sc. efekt końcowy renderu jest taki sam jak na psc. dodam, że render robię w miarę dużej rozdzielczości (5000x3000). wcześniej renderowało się wszystko w porządku
maniom Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 Final gather to obliczanie global illumination (wklep w google ) w mental rayu. Jak skończy się liczyć FG to zacznie się normalny rendering obrazka
Gość Sabina Kania Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 problem w tym, że tylko takie okno jest przy rendering (tzn. z taką komendą). Do normalnego renderu nie dochodzi, po Computing Final Gather Point ramka się zamyka i wizualizacja jest cała w pikselach. Wcześniej było tak jak opisałeś.
maniom Napisano 11 Styczeń 2014 Napisano 11 Styczeń 2014 W render setup masz zakładkę Indirect Illumination. Zjedź w niej na sam dół i odznacz (może przypadkowo zaznaczyłaś) calculate FG/Gi and skip final rendering. Pewnie już za późno bo piszesz, że miałaś oddać na drugi dzień ale może przyda sie na przyszłość :)
Rekomendowane odpowiedzi