Napisano 13 Styczeń 201411 l Chce, wybrać miejsca w których będzie normal maps na przemian z refleksja. Edytowanie map normalnych odbywa się jedynie w nodach z nowymi oknami do ladowania bitmap. I jakos mam problem z tym. Laduje w rozne kanaly noda z alpha i nic. Może macie sprawdzona na to metode.
Napisano 13 Styczeń 201411 l nod z kanalem alpha wstaw w color>amplitude noda normal maps. Sprawdz jaki masz blending w nodzie color leyer powinien byc normal. Tez mialem taki problem gdyz blending ustawiony byl na alpha, a powinien byc normal.
Napisano 19 Styczeń 201411 l Autor dzięki qba, a czy można uzyskac wartości pośrednie. Czyli nie wycinac do zera lecz np. 20% w pewnych miejscach, a w innych 100% i 0% A i czy można mieszac np. dwie normal mapy z sobą??? pozdrawiam Eryk
Napisano 26 Styczeń 201411 l w wewnątrz noda color wstaw mapy w roznej skali szarości. Czy można mieszc mapy tego nie wiem, zycie jeszcze do tego mnie nie zmusilo :) ale zapewne można musisz pokombinować. Na pewno się uda.