erykowal Napisano 13 Styczeń 2014 Napisano 13 Styczeń 2014 Chce, wybrać miejsca w których będzie normal maps na przemian z refleksja. Edytowanie map normalnych odbywa się jedynie w nodach z nowymi oknami do ladowania bitmap. I jakos mam problem z tym. Laduje w rozne kanaly noda z alpha i nic. Może macie sprawdzona na to metode.
qbaqbaMAX3D Napisano 13 Styczeń 2014 Napisano 13 Styczeń 2014 nod z kanalem alpha wstaw w color>amplitude noda normal maps. Sprawdz jaki masz blending w nodzie color leyer powinien byc normal. Tez mialem taki problem gdyz blending ustawiony byl na alpha, a powinien byc normal.
erykowal Napisano 19 Styczeń 2014 Autor Napisano 19 Styczeń 2014 dzięki qba, a czy można uzyskac wartości pośrednie. Czyli nie wycinac do zera lecz np. 20% w pewnych miejscach, a w innych 100% i 0% A i czy można mieszac np. dwie normal mapy z sobą??? pozdrawiam Eryk
qbaqbaMAX3D Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 w wewnątrz noda color wstaw mapy w roznej skali szarości. Czy można mieszc mapy tego nie wiem, zycie jeszcze do tego mnie nie zmusilo :) ale zapewne można musisz pokombinować. Na pewno się uda.
Rekomendowane odpowiedzi