placebo29 Napisano 14 Styczeń 2014 Napisano 14 Styczeń 2014 (edytowane) Witam!!! Chciałbym prosić o pomoc a mianowicie chodzi mi o taką sprawę. Podczas wykonywania wizualizacji szaf ( render- studio) wyszło mi coś takiego, że w każdym renderze mam lekko różniące się tło i chciałbym aby te tło było jednakowe dla wszystkich szaf. http://zapodaj.net/dc61806bfe3e3.jpg.html Myśle, że popełniłem taki błąd, że przy doświetlaniu szafy zapomniałem te światło wyłączyć dla tła i przez to teraz mam tak, że tło jest i jaśniejsze i ciemniejsze po prostu nie jest jednakowe dla wszystkich szaf. Mam plik psd tych szaf z render passami. I teraz czy da się w photoshopie coś wykombinować aby było takie samo tło doświetlone dla wszystkich szaf? Muszę pamiętać, że każda szafa rzuca inaczej cień . Czy dałoby się wyodrębnić cień od danej szafy i wkleić go z nowym tłem? Czy może trzeba na nowo renderować szafy ? Będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam. Edytowane 14 Styczeń 2014 przez placebo29
legomir Napisano 14 Styczeń 2014 Napisano 14 Styczeń 2014 Wywal tło z renderów, zrób tło w PS a shadow pass zrób cienie ;)
placebo29 Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 (edytowane) okey poradziłem sobie . Dziekuję za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 16 Styczeń 2014 przez placebo29
Rekomendowane odpowiedzi