placebo29 Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 (edited) Witam!!! Chciałbym prosić o pomoc a mianowicie chodzi mi o taką sprawę. Podczas wykonywania wizualizacji szaf ( render- studio) wyszło mi coś takiego, że w każdym renderze mam lekko różniące się tło i chciałbym aby te tło było jednakowe dla wszystkich szaf. http://zapodaj.net/dc61806bfe3e3.jpg.html Myśle, że popełniłem taki błąd, że przy doświetlaniu szafy zapomniałem te światło wyłączyć dla tła i przez to teraz mam tak, że tło jest i jaśniejsze i ciemniejsze po prostu nie jest jednakowe dla wszystkich szaf. Mam plik psd tych szaf z render passami. I teraz czy da się w photoshopie coś wykombinować aby było takie samo tło doświetlone dla wszystkich szaf? Muszę pamiętać, że każda szafa rzuca inaczej cień . Czy dałoby się wyodrębnić cień od danej szafy i wkleić go z nowym tłem? Czy może trzeba na nowo renderować szafy ? Będę wdzięczny za odpowiedz. Pozdrawiam. Edited January 14, 2014 by placebo29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
legomir Posted January 14, 2014 Share Posted January 14, 2014 Wywal tło z renderów, zrób tło w PS a shadow pass zrób cienie ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
placebo29 Posted January 15, 2014 Author Share Posted January 15, 2014 (edited) okey poradziłem sobie . Dziekuję za pomoc. Pozdrawiam. Edited January 16, 2014 by placebo29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts