Bachu Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 Dzień dobry wszystkim. Chciałbym zapytać dlaczego po włączeniu opcji Dynamesh na subtoolu dzieję się coś takiego http://zapodaj.net/29a1047d42c39.jpg.html Co jest powodem i jak to naprawić ? Jeżeli nie opcją dynamesh to jak poprawić siatkę, żeby móc swobodnie kształtować jak w dynamesh ? Korzystając z okazji chciałbym jeszcze zapytać, którym klawiszem poprawia się maskę (zmazywanie).
Miłosz3ds Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 (edytowane) Maska - ctrl + alt. Co do dynamesha - obiekt ma w tych miejscach zbyt cienką ściankę, dlatego dynamesh Ci wyłapuje te elementy i je "łączy", tworząc dziury. Sposobu na to idealnego nie mam, też się chętnie dowiem jak to naprawić - ja sobie radzę tak, że nadbudowuję takie miejsca jakimś clay brushem, mażę w tym miejscu żeby się dziury zrobiły mniejsze i używam dynamesha, żeby się zasklepiły. Niestety, cap holes nie działa ;) Edytowane 16 Styczeń 2014 przez Miłosz3ds
diabelt Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 Cap holes nie zadziała bo tam właściwie nie ma holes. Są otwory a nie dziury;). Ja zawsze zaklejam inflat brushem, chyba najszybciej. 1
Miłosz3ds Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 Cap holes nie zadziała bo tam właściwie nie ma holes. Są otwory a nie dziury;). W sumie racja :) Ja zawsze zaklejam inflat brushem, chyba najszybciej. Dzięki! Rzeczywiście działa wyśmienicie. A ja jak głupi mazałem clay'em czy movem nasuwałem polygony na siebie :D Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi