Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry wszystkim. Chciałbym zapytać dlaczego po włączeniu opcji Dynamesh na subtoolu dzieję się coś takiego http://zapodaj.net/29a1047d42c39.jpg.html Co jest powodem i jak to naprawić ? Jeżeli nie opcją dynamesh to jak poprawić siatkę, żeby móc swobodnie kształtować jak w dynamesh ?

Korzystając z okazji chciałbym jeszcze zapytać, którym klawiszem poprawia się maskę (zmazywanie).

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 901
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Maska - ctrl + alt.

Co do dynamesha - obiekt ma w tych miejscach zbyt cienką ściankę, dlatego dynamesh Ci wyłapuje te elementy i je "łączy", tworząc dziury. Sposobu na to idealnego nie mam, też się chętnie dowiem jak to naprawić - ja sobie radzę tak, że nadbudowuję takie miejsca jakimś clay brushem, mażę w tym miejscu żeby się dziury zrobiły mniejsze i używam dynamesha, żeby się zasklepiły. Niestety, cap holes nie działa ;)

Edytowane przez Miłosz3ds

Napisano

Cap holes nie zadziała bo tam właściwie nie ma holes. Są otwory a nie dziury;). Ja zawsze zaklejam inflat brushem, chyba najszybciej.

Napisano
  diabelt napisał:
Cap holes nie zadziała bo tam właściwie nie ma holes. Są otwory a nie dziury;).

W sumie racja :)

diabelt napisał:
Ja zawsze zaklejam inflat brushem, chyba najszybciej.

Dzięki! Rzeczywiście działa wyśmienicie. A ja jak głupi mazałem clay'em czy movem nasuwałem polygony na siebie :D

Pozdrawiam!