Napisano 19 Styczeń 201411 l Witam serdecznie wszystkich forumowiczow, jako ze poznaje dopiero ten program jak juz wspominalem ucze sie narazie z ksiazki. Zalozylem ten watek zeby prosic w razie potrzeby o pomoc. Pierwszym problemem jest laczenie edgy, w blenderze robilem to poprostu zaznaczajac krawedzie i wstawiajac face, w mayce do tej pory robilem to przez wytlaczanie extrude i laczenie merge edge toolem. Czy sa jakies skroty klawiszowe zeby latwo wstawic face? W blenderze poprostu zaznaczalem edge i klikajac "f" wstawialem face. Jak to jest w przypadku mayi? Dziekuje slicznie z gory za kazda odpowiedz. pozdrawiam, Adrian
Napisano 19 Styczeń 201411 l Appendet poly tools lub fill hole w zależności od sytuacji ew. bridge, ale często nie jest to najlepsza opcja obczaj na yt/w helpie jak działają toole.
Napisano 25 Luty 201411 l Autor Witam serdecznie, legomir mam nadzieje ze jestes dostepny i mi powiesz co robie zle, bo widze ze w mayi jestes aktywny :) Do rzeczy, mam problem tworze polygon cube , z menu markowego wybieram vertex i gdy chce zaznaczyc wierzcholek to zaznaczam calego cube i jest podswietlony na zolto. Bardzo prosilbym o pomoc. Zalaczam screenshota.
Napisano 25 Luty 201411 l Autor Juz rozwiazalem problem , siedzialem az doszedlem, wystarczylo b wcisnac, tylko za co ten klawisz odpowiada? Zebym wiedzial na przyszlosc bo ze to byl problem z tym przeczytalem na angoljezycznym forum.
Napisano 25 Luty 201411 l Soft selection z tego co pamiętam. A trzymajac b zmieniasz obszar działania. Wytapane z telefonu.
Napisano 25 Luty 201411 l Twój problem wiązał się z taką funkcją jak Soft Select. Tutaj masz trochę na ten temat:
Napisano 25 Luty 201411 l http://download.autodesk.com/global/docs/maya2014/en_us/files/GUID-2CEF5B4A-DC9D-48B6-A3DB-B86936DB1E5F.htm
Napisano 25 Luty 201411 l Autor Dzieki wielkie panowie. Skorzystam z porad i z checia zapoznam sie z dzialaniem tego.