Gość yazjack Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 (edytowane) Witam forum. Wysoki poziom mnie przeraża, ale wrzucam swoje wypocinki. Zabawę z 3D zacząłem jakieś 3-4 lata temu. Pracuję w Blenderze, obrazki są renderowane w Cycles (za wyjątkiem zegarka i tunera, to LuxRender) a postpro ogranicza się do narzędzi Blendera. Edytowane 20 Styczeń 2014 przez yazjack
plasti Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 wrzuc poprzez jakis image shack czy cos, nie da sie powiekszyc
difo Napisano 20 Styczeń 2014 Napisano 20 Styczeń 2014 fajne pracki, ale rzeźba posąg w czym w blenderze też ?
Gość yazjack Napisano 21 Styczeń 2014 Napisano 21 Styczeń 2014 Tak, na lenia robiona tylko w tesselowanym meshu, bez retopo.
Endemi Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Spoko pracki ale moim zdaniem brakuje im trochę soczystości (może jednak więcej postpro by się przydało? Rozjaśnić co nieco, podbić kolory). W ujęciu z wozem pancernym rozmyta tekstura podłoża strasznie psuje ogólne wrażenie. Render tunera mógłbyś wykadrować lepiej (po co tyle przestrzeni z prawej?) Białogłowa na grzybach niszczy ;) Pozdrawiam
Gość yazjack Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Endemi: No właśnie męczę się z tym, że brakuje "mięcha" w pracach. Pewnie masz rację z tym postpro, mam tutaj spore braki. Pewnie mój brak cierpliwości też nie pomaga ;) (jak widać po podłodze hangaru w APC) Blesik: zaraz tam podtekst, siedzi sobie dziewczę i niebo podziwia ;)
Endemi Napisano 22 Styczeń 2014 Napisano 22 Styczeń 2014 Aż tak dużo cierpliwości nie jest potrzebne :p Weź sobie na początku odpal photoshopa albo gimpa i pobaw się krzywymi oraz balansem bieli. Na początku ciężko jest wyczuć te narzędzia ale obierz sobie jakiś mały cel: np. skórę swojej modelki z maślaka i bawiąc się tymi dwoma parametrami celuj w wygląd jak najbliższy rzeczywistej skórze.
Gość duaa Napisano 1 Luty 2014 Napisano 1 Luty 2014 "Budynek charakteryzował się bardzo nowoczesną bryłą. Nie bez powodu Szkoła Pilotów w Świdniku uważana była w tamtym okresie za najnowocześniejszą szkołę pilotów w Polsce. Na wysokim parterze, na lewo od głównego hallu (północna część budynku), znajdowała się sala wykładowa, kancelaria i gabinet dyrektora. Na prawo, w południowej części, kuchnia, jadalnia i świetlica. Na piętrze pokoje uczniów, instruktorów oraz ambulatorium. Umywalnie i toalety znajdowały się na obu kondygnacjach. W piwnicy znajdowały się pomieszczenia dla służby, kotłownia, i skład opału. W części centralnej piwnicy, dokładnie pod głównym wejściem do budynku, pod stropem o grubości 70cm, znajdował się schron przeciwlotniczy." - http://www.historia.swidnik.net/
Rekomendowane odpowiedzi