Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam forum. Wysoki poziom mnie przeraża, ale wrzucam swoje wypocinki. Zabawę z 3D zacząłem jakieś 3-4 lata temu. Pracuję w Blenderze, obrazki są renderowane w Cycles (za wyjątkiem zegarka i tunera, to LuxRender) a postpro ogranicza się do narzędzi Blendera.

wip_19.jpg final_huge_scupt.jpg denon1911_4.6k.jpg

compo_1.jpg final_2.jpg render_3.jpg final_wignette.png

Edytowane przez yazjack

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak, sorry już ogarnąłem.

Napisano

fajne pracki, ale rzeźba posąg w czym w blenderze też ?

Napisano

Tak, na lenia robiona tylko w tesselowanym meshu, bez retopo.

Napisano

Spoko pracki ale moim zdaniem brakuje im trochę soczystości (może jednak więcej postpro by się przydało? Rozjaśnić co nieco, podbić kolory). W ujęciu z wozem pancernym rozmyta tekstura podłoża strasznie psuje ogólne wrażenie. Render tunera mógłbyś wykadrować lepiej (po co tyle przestrzeni z prawej?) Białogłowa na grzybach niszczy ;) Pozdrawiam

Napisano

Endemi: No właśnie męczę się z tym, że brakuje "mięcha" w pracach. Pewnie masz rację z tym postpro, mam tutaj spore braki. Pewnie mój brak cierpliwości też nie pomaga ;) (jak widać po podłodze hangaru w APC)

Blesik: zaraz tam podtekst, siedzi sobie dziewczę i niebo podziwia ;)

Napisano

Aż tak dużo cierpliwości nie jest potrzebne :p Weź sobie na początku odpal photoshopa albo gimpa i pobaw się krzywymi oraz balansem bieli. Na początku ciężko jest wyczuć te narzędzia ale obierz sobie jakiś mały cel: np. skórę swojej modelki z maślaka i bawiąc się tymi dwoma parametrami celuj w wygląd jak najbliższy rzeczywistej skórze.

Napisano

"Budynek charakteryzował się bardzo nowoczesną bryłą. Nie bez powodu Szkoła Pilotów w Świdniku uważana była w tamtym okresie za najnowocześniejszą szkołę pilotów w Polsce. Na wysokim parterze, na lewo od głównego hallu (północna część budynku), znajdowała się sala wykładowa, kancelaria i gabinet dyrektora. Na prawo, w południowej części, kuchnia, jadalnia i świetlica. Na piętrze pokoje uczniów, instruktorów oraz ambulatorium. Umywalnie i toalety znajdowały się na obu kondygnacjach. W piwnicy znajdowały się pomieszczenia dla służby, kotłownia, i skład opału. W części centralnej piwnicy, dokładnie pod głównym wejściem do budynku, pod stropem o grubości 70cm, znajdował się schron przeciwlotniczy." - http://www.historia.swidnik.net/

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.