kAFFKA Napisano 28 Styczeń 2014 Napisano 28 Styczeń 2014 Witam. Mój problem polega na omijaniu obiektów poprzez funkcję Cloth. Dodaję przedmioty poniżej "kołdry" do kolizji, ale ona przelatuje dalej. No może zostaje na ChampferBoxie (chyba sie tak to pisze), ale strasznie brzydko prześwitują narożniki. Nie mam pojęcia co mogę zmienić. Probowałem zmianę z Unitami - nic. Zamieszczam screena renderu, jak to wygląda na tą chwilę. P.S.- Jeśli zły dział to przepraszam, świeżak jestem :)
Bacry Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Najczęstsze problem clotha są z winy nierzeczywistych rozmiarów. Jak ma być narzuta na kanapę to musi mieć 2 x 3 m (mniej więcej). Inaczej wszystko się sypie. Jak wymiary są poprawne to zwiększ wymiar kolizji dla collision object (depth lub offset - ale zacznij od pierwszego). Czasami trzeba też zagęścić siatki obiektów, tylko oblicza się dłużej. Pozdrawiam B.
madejowy Napisano 10 Luty 2014 Napisano 10 Luty 2014 ja bym troszkę oszukał. Weź kołdrę powiększ troszkę, tzn wyskaluj we wszystkich wymiarach, a potem lekko ją podnieś do góry. powinno wyglądać ok;)
Rekomendowane odpowiedzi