Napisano 31 Styczeń 201411 l Witam :) To mój pierwszy wpis na tym forum :) Pierwsza do oceny i krytyki idzie główka pana robiona w Zb, czas około 3 godzin
Napisano 31 Styczeń 201411 l Główka całkiem spoko, jest kilka rzeczy, które można by poprawić żeby lepiej wyglądała, oczywiście nie mając refki mogę się jedynie domyślać, ale spróbujemy. Zrobiłem mały overpaint (brzydki bo nie mam w tej chwili tabletu pod reką :(, ale mam nadzieję, że w miarę czytelny) żeby pokazać Ci co bym zmienił. 1. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to właśnie oczy, mam wrażenie że są trochę za duże, przeskalował bym je odrobinę w pionie. 2. W miejscach gdzie wyrastają włosy i łączą się z obszarem kości czołowej dobrze jest wprowadzić zróżnicowanie w łączeniu, co częściowo pomoże Ci w eliminacji problemu jakim jest wygląd włosów w postaci nałożonej na głowę czapki. Moim zdaniem masz za mało zróżnicowane główne masy włosów, tak samo prawie identyczne cięcia na całości wprowadzają zamęt i czyta się to jak makaron wyrastający z głowy. 3. Moim zdaniem warto by było trochę uspokoić zmarszczki/fałdy, z niektórych całkowicie zrezygnować a inne przygasić lekko, bo na razie to kuje w oczy jak by gość był nożem pocięty. 4. Zdecydowanie za szerokie łuki brwiowe, ja bym trochę skrócił i wprowadził tam boczną płaszczyznę (wystarczy, że spojrzysz prosto w lustro i będziesz wiedział o co chodzi, nawet z wiekiem nie zachodzi tam taka dysproporcja) czytelną en face. To tak na szybko z tych rzeczy, które moim zdaniem najbardziej przeszkadzają. Czekam na update. Pozdrawiam
Napisano 31 Styczeń 201411 l Autor Hej, dzięki :) ref nie ma bo robię tak sobie z głowy :) chętnie wprowadzę zmiany i zobaczymy :)