ItsAgainMe Napisano 31 Styczeń 2014 Napisano 31 Styczeń 2014 Co zrobić, żeby nie pojawiał się na szkle zielony kolor przy renderze? W scenie nie mam ani jednego zielonego obiektu, a szkła użyłem tego http://www.vray-materials.de/all_materials.php?mat=1997
ItsAgainMe Napisano 1 Luty 2014 Autor Napisano 1 Luty 2014 Zmieniałem grubość i taki efekt występuje zarówno przy cieniutkiej szybie, jak i grubej :/ teraz przy renderowaniu zaczęło wyskakiwać mi ostrzeżenie: M "C" (A) is not compatible with vray and may cause problems. Czego to dotyczy, czym jest M "C" (A)?
turboultra Napisano 2 Luty 2014 Napisano 2 Luty 2014 Zrob sobie sam zwykle szklo - nowy vray mtrl, refraction na prawie 100% + jakies reflection mozesz dodac, narzucic material na szybe i wyrenderowac znowu. Z materialem nie powinno byc problemow bo jak sam z niego korzystalem zachowywal sie OK - cos kombinowales z nim moze ? W materiale mozesz fog color ustawic na 255,255,255 w skali szarosci do testow, bo w materiale jest leciutki odcien zielonego ustawiony (ogolnie nie powinno sie nigdy ustawiac granicznych wartosci dla koloru, ale do testu mozesz zrobic).
ItsAgainMe Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Chyba coś jest jednak nie tak z tym materiałem, bo ściągnąłem inne szkło z tej strony i wygląda normalnie, przy czym ma ładniejsze odbicia ;)
Rekomendowane odpowiedzi