RK Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 Jeszcze dwa dni ciężkich robót i będę mógł startować z bitwą. Póki co- obmyśliłem temat. Dla japończyków wiśnia była symbolem samuraja- jej kwiaty były równie nietrwałe. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
little-ninja Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 jeeeeeeee moj japonski master of dizaster ;D powodzenia stary ps moze skup sie na samym symbolu bo wizerunkow samurai z mieczami bedzie chyba sporo ..tak sobie mysle;)
RK Napisano 9 Wrzesień 2004 Autor Napisano 9 Wrzesień 2004 LOL wielkie dzięki... czuję się stłamszony zaufaniem pokładanym w mojej skromnej osobie (na dodatek przez kogoś komu zazdroszczę umiejętności). Teraz wybór jest prosty- wygrana albo sepuku ;) Jednego malutkiego samuraja sobie nie odmówię :) BTW- patrząc dokładniej to nie kojarzę zbyt wielu dobrze zrobionych "realistycznych" samurajów- ostatni których pamiętam to chyba Shogun- Total War. Jest mnóstwo mangi i ghost dogów różnej maści ale "dziś prawdziwych samurajów już nie ma"
RK Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 Kolebała mi się przez jakiś czas po głowie "podwójnie martwa natura" ale chyba nie w tym ustawieniu... raczej w długi poziom.
little-ninja Napisano 20 Wrzesień 2004 Napisano 20 Wrzesień 2004 oj RK na moje lenistwo ganisza u ciebie tak jakos skromniutkoo:D pomysl dobry i atrybuty jak najbardziej ale w tego typu kompozycjach bardzo wazny jest kadr wiec nie mozesz sobie walnac z jednej strony kwiatka a z drugiej helmu to malo atrakcyjne... moim zdaniem zblizylbym atrybuty tak zeby byly ze soba w powiazaniu i kadr dosc bliski gdzie na pierwszy plan podszedlby kwiat a w tle ta czacha(pokusilbym sie o supperrealizm w takiej kompozycji z pieknym rozem na kwiatku) od taka moja sugestja ;) poz dla leniucha od leniucha ;)
RK Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Napisano 20 Wrzesień 2004 Też o tym myślałem tylko wiesz, przypomniały mi się Gomułkowskie plakaty z cyklu "Grunwald 1410- Berlin 1945" i jakoś mi ta czaszka zbrzydła... wrzuciłem żeby nie było że nic nie robię ale prawdę mówiąc nie wiem w co ręce włożyć- z tego wszystkiego wychodzą same kiczate babole. Dobrze chociaż że czasu dużo...
little-ninja Napisano 21 Wrzesień 2004 Napisano 21 Wrzesień 2004 ech plakat nie plakat RK ale na bank wyroznialaby sie ta pracka...kazdy jakiegos gostka z mieczem wali a tu ladna czcha by byla :D mysl mysl moj japonski friku heh poz
RK Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Napisano 21 Wrzesień 2004 Tu nie ma co myśleć - tu trzeba rysować :) Wielkie dzięki, spróbuję. Rozrysowałem sobie ciut lepiej czaskę, dziś posiedzę przy kompozycji zanim zacznę się bawić w gałązki i duperele.
RK Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 Taaa... niektóre rzeczy po prostu nie chcą zniknąć. Nie sądzę żebym się wyrobił ale trochę jeszcze podłubię. Próbka kolorów.
dzudzu Napisano 11 Listopad 2004 Napisano 11 Listopad 2004 hmm .. moze byc z tego cos fajnego; ciepłe barwy i mroczne klimaty bardziej mi podchodzą, artfaktów też bym trochę dodał, bo narazie pusto trochę.
sil Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 przepraszam RKmożesz mi wytłumaczyć co chciałeś przedstawić? pytam bo z tych dwóch prac trudno cokolwiek wywnioskować sensownego:
Rekomendowane odpowiedzi