Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

A feeeeeeee Betonik :)

Wiem że masz założenie stricte minimalistyczne co do wizualizacji ;) ale tu troszkę przesadziłeś z brakami odbić w oknach :) w czym wreszcie było robione w mentalu czy vrayu. To kobitka z RPC zupełnie zbędny elemnet albo jest kilka albo żadnej, model defender to model czy tez rpc bo jak model to kto go tak strasznie młotkiem wyklepywał ale to zasadniczo nie twoja wina :) Ty natomiast odpowiadasz za za mocne ostrzenie krawędzi nieładne ząbki wyszły ci na chodniku :)Na głownym kominie cos nie tak jest z mapowaniem

Napisano

hehehe... To nie jest nawet 3d max, to jest nXt, taka tania nakładka na Cad'a. Model góra kwadrans, render (20 passes) 10 minut, postprodukcja najwyżej kwadrans. Ot, tak ciekaw byłem reakcji koleżeństwa.

PS. Model jest Land Rovera jest całkiem ok, duży i detaliczny. W takiej formie tak ma wyglądać. :) Kobitkę wstawiłem tylko dlatego, że nie miałem zakonnicy - miała być jedna, samotna dama w habicie, nic więcej. A ta, choć dość smutna, i tak jest za radosna...

Odbić nie umiem robić w ogóle. :D Dlatego ich nie ma. Jak włączam odbicie HDRI to mam malutki wycinek, a nie spory fragment. A w PS nie chciało mi się już bawić.

Mapowania komina też nie ma, to jest materiał przypisany do ściany w AutoCADzie, wyszło jak wyszło.

Chodnik to zwykły face, z nałożoną mapą. Trawy nie ma, to jest ground plane z alpha channel.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Model umiesciłem, żeby pokazać, jakiego rodzaju obrazki generują pieniądze. Umowa (całkiem miła... $$$) podpisana, teraz, na spokojnie można zając się renderem, jak czas będzie. A taki prostacki obrazek "done in 40 minutes" całkowicie spełnił swoje zadanie.

Do tego to nawet Maxa nie opłaca się włączać... :D

Napisano

Eee, nieprawda... Archicada kupiłem kiedyś, były 2 stanowiska, bo świeżo zatrudnieni pracownicy zgodnie stwierdzili że jest lepszy. Otóż po jakimś czasie okazało się, że nie jest, bo np. koordynacja i przekazywanie plików branżystom waliły się zawsze.. I z podkulonym ogonem wróciłem do Autodesku. Czy ktoś to lubi, czy nie, Acad jest najbardziej popularny. I basta.

.. i chyba troszkę od tematu forum odbiegamy... :)

Napisano

Zasadniczo nie odbiegamy przecież to dział architektury tu się porusza tematykę związaną z nią przy okazji danych prac :) no chyba ze autor sobie nie życzy dyskusji na jego wątku :) Co do Archicada pracuje na nim od samego początku jak się pojawił i to prawda wcześniejsze wersje niekoniecznie były kompatybilne z autocadem zresztą chyba dziadka autocada czy tez jego klonów nic nie zastąpi w pełni w naszej branży

Napisano

A powiesz mi na priv jak się robi takie ładne odbicia terenu w oknach? Np w maxie? Jakoś się odwdzięczę, nie wiem jeszcze jak, ale coś wymyślę... :)