Gość Tusia Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 (edytowane) Witam Mam ogromny problem, z plamami na renderze, jest to dość irytujące na dłuższą metę, ponieważ czytałam juz wiele "pomocy" na różnych forach, na tym również i jak poprawiam wszystko zgodnie z danymi wskazówkami to i tak nie ma żadnej zmiany. Bardzo proszę o w miarę pilną pomoc, musze to w końcu dać do renderowania, a póki co mam to w takim stanie : http://speedy.sh/pjwEX/fssgsf.jpg Błagam o pomoc, nie wiem jakie wartości dodać z moich ustawień, zaraz dorzuce jakies screeny. Aha i ogólnie nie mam Vray sun, wszystkie światła mam Vray light. Dodaje pdf'a z ustawieniami jakie dałam: http://speedy.sh/EnZ69/gfgfgf.pdf Z góry dziękuję za pomoc :) Edytowane 3 Luty 2014 przez Tusia
skalpel3d Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 (edytowane) o rany dziewczyno ustawienia z choinki albo z jakiegoś solidrocka :) W pierwszej kolejności wyłącz kaustykę nie ma tu nic do roboty Po drugie podnieś parametry w irradiance map HSph subdivs 70 Interp. samples 35 Zmień Image samplera na DMC Ile ci się to renderuje ? napisz jaki masz komputer bo tu naprawdę ustawiania są z kosmosu wzięte. Za 15 minut będę mógł ci rozpisać jak ten render ustawić ze by szło szybko i w dobrej jakości Edytowane 3 Luty 2014 przez skalpel3d
Tamyl91 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Na pewno masz za małe Hsp. subdivs. Pokaż screena z jak światła są ustawione i ustawienia samych świateł.
skalpel3d Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 zasadniczo to bym zaimportował tą scenę do nowej przy pomocy import merge i sobie ustawił wszytko od początku jeśli chodzi o parametry vraya, poniżej wrzuciłem parametry aby było szybko i przyzwoicie
Rekomendowane odpowiedzi