Tom Clancy Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Witam! Mam problem z którym męcze sie juz od kilku dni i nie potrafie znalezc rozwiazania. Tworzę pomieszczenie, ściany mają grubość, w otwór okienny wrzucam bardzo proste okno (boxa), jedyne światło w scenie to vraysun i wokół okna pojawiają się dziwne rzeczy widoczne na zalaczniku. Ilekroć renderuje, białe i czarne plamy zmieniaja delikatnie swoje położenie i natężenie. Podkręcenie HSph w Irradiance nie pomogło, mam wartość 120. 3d max 2014 Vray 2.40.04. Dołączam screeny z ustawieniami, mam nadzieje ze ktos bedzie w stanie pomóc Pozdrawiam
skalpel3d Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 okno jest w 100% styczne ? jakie materiały masz w tej scenie same vray czy może ściana jest zrobiona standardem? w słońcu podbij subdividy na początek do 16
Tom Clancy Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 okno styczne w 100% robione ze snapem. Material jest jeden zwykly vraymtl, subdividy podbilem do 16 wciaz wystepuje :(
Tom Clancy Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 http://speedy.sh/8HdUJ/scena.rar spakowane rarem
Tom Clancy Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 Kolejny wieczor spedzony przy tym i rozpracowałem temat. Dzieki za chęć pomocy, moge w końcu spokojnie iść spać :)
Tom Clancy Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 W Light Cache zazaczylem retrace treshold i pomogło :)
Rekomendowane odpowiedzi