Fadzu Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Witam Stworzyłem obiekt w Zbrushu hpolly zapisałem potem dokonałem retopologizacji i po przez użycie GoZ wyeksportowałem to do Blendera. Następnie rozłożyłem siatkę UV i oba pliki wyeksportowałem do .obj (hpolly, lowpolly). Wrzuciłem je do xNormala i chciałem wypalić normal mapę i wyskoczyło mi coś takiego: Macie jakieś pomysły albo jakiś poradnik do tego jak to robić?
serratus Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Zaimportuj siatki do Blendera, do jednej sceny i sprawdź czy są w tym samym miejscu w przestrzeni, jeśli nie to dopasuj je identycznie, potem oddzielnie eksportuj i problem powinien zniknąć.
Fadzu Napisano 16 Luty 2014 Autor Napisano 16 Luty 2014 Rozłożyłem siatkę w blenderze a w zbrushu nic nie rozkładałem. W nim też trzeba ją rozłożyć?
serratus Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Mam na myśli to żebyś zaimportował te modele highpoly i lowpoly do Blendera (do jednej sceny) i ustawił je w tym samym miejscu x,y,z, po prostu nałożył na siebie, a potem jeszcze raz osobno wyeksportował, zobacz czy to rozwiąże problem.
Fadzu Napisano 16 Luty 2014 Autor Napisano 16 Luty 2014 (edytowane) Mam na myśli to żebyś zaimportował te modele highpoly i lowpoly do Blendera (do jednej sceny) i ustawił je w tym samym miejscu x,y,z, po prostu nałożył na siebie, a potem jeszcze raz osobno wyeksportował, zobacz czy to rozwiąże problem. Właśnie muszę nauczyć się używać xNormala bo jak wrzucam do blendera obiekt 6mln poligonów to się komputer zacina i muszę resetować... w low poly chyba masz ngony co to są ngony? już wiem nie ma :S Edytowane 16 Luty 2014 przez Fadzu
diabelt Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Komunikat mówi że nie masz aktywnego LP. Sprawdź czy włączyłeś (zaznaczenie "ptaszkiem") LP w xNormalu.
Fadzu Napisano 17 Luty 2014 Autor Napisano 17 Luty 2014 dzięki diablet. Faktycznie nie mialem zaznaczonego mesha
floo Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 Do Blendera polecam addon: Normal 3.18.1 import-export
Rekomendowane odpowiedzi