Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Stworzyłem obiekt w Zbrushu hpolly zapisałem potem dokonałem retopologizacji i po przez użycie GoZ wyeksportowałem to do Blendera.

Następnie rozłożyłem siatkę UV i oba pliki wyeksportowałem do .obj (hpolly, lowpolly).

Wrzuciłem je do xNormala i chciałem wypalić normal mapę i wyskoczyło mi coś takiego:

Macie jakieś pomysły albo jakiś poradnik do tego jak to robić?

1920085_671007262938406_112395792_n.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Zaimportuj siatki do Blendera, do jednej sceny i sprawdź czy są w tym samym miejscu w przestrzeni, jeśli nie to dopasuj je identycznie, potem oddzielnie eksportuj i problem powinien zniknąć.

Napisano

Mam na myśli to żebyś zaimportował te modele highpoly i lowpoly do Blendera (do jednej sceny) i ustawił je w tym samym miejscu x,y,z, po prostu nałożył na siebie, a potem jeszcze raz osobno wyeksportował, zobacz czy to rozwiąże problem.

Napisano (edytowane)
Mam na myśli to żebyś zaimportował te modele highpoly i lowpoly do Blendera (do jednej sceny) i ustawił je w tym samym miejscu x,y,z, po prostu nałożył na siebie, a potem jeszcze raz osobno wyeksportował, zobacz czy to rozwiąże problem.

Właśnie muszę nauczyć się używać xNormala bo jak wrzucam do blendera obiekt 6mln poligonów to się komputer zacina i muszę resetować...

w low poly chyba masz ngony

co to są ngony?

już wiem nie ma :S

Edytowane przez Fadzu