pm_ceglowski Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 1. Huxley Jesli czytaliscie to wiecie o co mi chodzi, ostatni czlowiek to tak na prawde ten ostatni prawdziwy, kazdy kolejny "butlowany" - klonowany juz nie jest de facto czlowiekiem ;) Tutaj maly szkic: - proces butlowania 2. "LOBO" Moze pomysl jest lekko drastyczny ale na pewno troche inny od tych pesymistycznych zrojnowanych swiatow z powodu naszej ignorancji i zmasowanej - niekontrolowanej - robotyki, jak sie ostatnio wszyscy uparli (ach ten Masmix ;)). Mianowicie, w mojej wizji komputery nie zjedza nas a lodowki nie przestana byc chlodzone freonem... bo wczesniej urodzi sie ktos, kto jak Lobo wpadnie na "genialny" pomysl zostania jedynym (slusznym?) oryginalnym ziemianinem... ;) Pierwsze szkice dolacze za chwile.. jak na razie widze to jako typowa piramidke pokonanych z dumnym zwyciezca na szczycie :0
pm_ceglowski Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 Inne pomysly: - Spozniony pasazer: wszyscy opuscili juz Ziemie, tylko on zostal i np. biegnie za statkiem kosmicznym a w tle widac zblizajacy sie asteroid na kolizyjnym kursie... - Spozniony pasazer v2: jw. wszyscy opuscili Ziemie, ale on zostaje celowo by nacieszyc, sie, ze jest wladca etc. np wskakuje do basenu wypelnionego banknotami (w tle ten sam asteroid ;)) - Hakier ;) : widac WC (albo taki maly biurowy box) a w nim zza notebooka wystaja tylko okularki (najlepiej takie swiecace sie jak w anime by bylo wiadomo, ze one to ten zly ;)) w oknie widac pierwszy atomowy grzybek (dalej kilka mniejszych) - Polowanie: to juz by musialo byc w zupelnie jajcrskim stylu.. typowe szaraki (te z duzymi glowkami) gonia Ziemianina na Safarii, jeden z nich pali fajke, inny patrzy przezlornetke etc.
mexik Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 ten szkic jest mocny !! naprawde super, podoba Mi się. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D Dobre to jest.
little-ninja Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 heheheh dobre te pomysly w szczegolnosci ostatnio pasazer i kibel miodzio no ja tez chetnie popatrze na postepy poz
Woznkt Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 mocne pomysły, nie ma co. Mój faworyt to spóźniony pasażer. Miłej pracy życze
pm_ceglowski Napisano 10 Wrzesień 2004 Autor Napisano 10 Wrzesień 2004 Dzieki i wzajemnie a zwlaszcza determinacji by je ukonczyc... bo len ze mnie straszny :)
misiekhc Napisano 10 Wrzesień 2004 Napisano 10 Wrzesień 2004 lobo rzadzi!!!! hehehe, a na tym szkicu to ja nic nie wiedze, jakies bazgroly ;D
pm_ceglowski Napisano 11 Wrzesień 2004 Autor Napisano 11 Wrzesień 2004 Misiekhc: przesadzasz ;) A tak powaznie, to wczoraj zrobiem kilka szkicow do "Lobo" ale nie jestem przekonany... cos w stylu "byc albo nie byc" lub "free yourself", sterta czaszek/roznych smiesznych postaci.. jak bohaterowie gier, dziennikarze tvn etc... tez nie jestem pewien kto powinien zostac zwyciezca.... Nowy pomysl: - wyscig szczurow: widok - aksonomeria albo podobny, gra planszowa - cos w stylu tej z mysza i roznymi przeszkodami, po niej biegna ludzie - teczuszki, garnitury i widac jak czesc z nich wpadla w pulapki, przewrocila sie itp. Zostanie oczywiscie JEDEN ... najleszy szczur ;)
Mkaszpir Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Rozumiem że ten szkic to dla "wyrobionego" odbiorcy jest. Oczy mam już słabe, czekam na coś konkretnego :D
misiekhc Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 wyscig szczorow dobry jest pomysl dobry hehe, podoba mi sie z jajem i kaarykatura zarazem, tylko dobrze to zrobic trzeba, powodzenia ci zycze. ... aha sproboj przedstawic to w perspektywie z lotu ptaka
Siegmar Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 aksonometria i wektory widze w wyscigu szczurow ... pomysl super
Stradivalius Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Niesamowita sprawa! Siedze sobie przegladajac forum, mam otwartych kilka jeszcze nie ogladanych watkow. Widze tytul watku o bitwie i wymyslam sobie scenke: Ostatni czlowiek stoi i macha reka (widok dosyc z daleka aby ukazac pustke wokol niego) a na niebie widac statki kosmiczne opuszczajace Ziemie. Chwile potem otwieram ten watek i co widze?... pm_ceglowski pisze o spoznionym pasazerze... Gratuluje fajnych pomyslow:)
pm_ceglowski Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 Dzieki :D Pomyslow juz troche jest, teraz najwazniejsze... musze ktorys wybrac. Chwilowo mecze sie nad glowka (jest w WIPie) ale przy okazji troche szkicuje do "ostatniego czlowieka). Jest tyle mozliwosci... wektroki, fotomontaz, photostyle, painter ... az nie wiem za co sie zabrac :) "Black and white are all I see in my infancy..." :)
Rekomendowane odpowiedzi