Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zacznę od tego, że robię prace dyplomowa w 3ds maxie. Nie znam tego programu, używałem go pierwszy raz, ale dzięki wielu poradnikom udało mi się wymodelowac coś konkretnego. Został mi tydzień do oddania dyplomu, i przedwczoraj zacząłem renderowanie, ale coś na pewno źle zrobiłem bo 3ds max straszy niemożliwym czasem do końca. Pierwsze dwie fazy prepass, zrobiły się w ok 4 godziny. Później było napisane ze do końca trzeciej pozostało 40h, ale okazało skończyła się ona gdy wrocilem tego samego dnia do domu. Teraz czwarta faza robi się już 18 godzin i jest napisane że zostało 200h! Co mam robić? :( render jest bardzo duży, ma wymiary ok 5000x 10500 px, rozdzielczość 150dpi. renderuje vrayem z vraysun i mapa nieba w hdri. Użyłem ustawień znalezionych w necie, stad ale zmieniłem very low na very high... Mam Windowsa 7 64bit, 8gb ramu, Intel core i7, nvidie geforce 660m 2gb. Mam anulowac renderowanie I zmienić jakieś ustawienia, czy łudzić się ze proces skonczy sie szybciej niż pokazuje? POMOCY, TO NAPRAWDE WAZNE

Edytowane przez ItsAgainMe

• Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi