Szosz Napisano 19 Marzec 2014 Napisano 19 Marzec 2014 Panowie, mam problem z displacementem na materiale, jak go użyję to materiał wygląda ładnie, ale na narożnikach nie mogę się uporać z ich rozczepieniem (rozlatują się). Próbowałem chamferem, ale jest to samo. Jak nie dam displacement to material wygląda jak zupa bez ziarenek smaku. Potrzebowałbym jakiejś wskazówki jak się tego problemu pozbyć? W załaczeniu dwa próbne rendery. Renderowałem tylko rejon narożnika przy drzwiach z garażu - jeden bez displacementu gdzie narożnik jest jak należy, a drugi z displacementem i widać te rozlatujące się narożniki.
natas Napisano 19 Marzec 2014 Napisano 19 Marzec 2014 Jeśli to vray displacement to zaznacz KEEP CONTINUITY
Szosz Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 Nie widzę takiej opcji w materiale ani ustawieniach rendererea
natas Napisano 19 Marzec 2014 Napisano 19 Marzec 2014 Bo mówię o tym, który podpinasz w modyfikatorach Vray displacement mod a nie w materiałach i myślałem, że może ten zastosowałeś.
Szosz Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 No teraz czaję, też już trochę w necie szperałem. Dzięki za pomoc.
Szosz Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 No zadałem, ale czas rendering skoczył mi z minuty do godziny ! Albo ustawienia moda, albo coś innego
Szosz Napisano 19 Marzec 2014 Autor Napisano 19 Marzec 2014 Mam wrażenie, że czas zastanowić się nad innym softem niż Max. Nie znoszę tych fanaberii. Chcesz coś zrobić dobrze nie wychodzi, dadzą Ci funkcję, to Czas smażenia dobija WTF
skalpel3d Napisano 20 Marzec 2014 Napisano 20 Marzec 2014 to chyba jednak ty coś nabroiłeś to ze ci czas trochę podskoczy to oki ale nie 60 krotnie ;)
Rekomendowane odpowiedzi