thecrev Napisano 30 Marzec 2014 Napisano 30 Marzec 2014 (edytowane) Witam zakładam ten temat abyście pomogli mi dociągnąć go do końca bo brakuje mi jakoś motywacji. Pierwsza główka Edytowane 24 Maj 2014 przez thecrev
thecrev Napisano 24 Maj 2014 Autor Napisano 24 Maj 2014 Udało mi się znaleźć trochę czasu wiec trochę porzeźbiłem
ikkiz Napisano 24 Maj 2014 Napisano 24 Maj 2014 czekaj, bo nie rozumiem. Co chcesz zrobić, żebyś stwierdził, że dociągnąłeś do końca? Chcesz zrobić główkę brzydala - zrobiłeś. Chcesz całego brzydala, to rób, nie chcesz, to nie rób. Potwór bez referki to żadne wyzwanie, brzydota jest łatwa. Zrób ładną dziewczynę, prawnie anatomiczną, albo kogoś sportretuj, albo zrób jakieś zwierze - nie wiem, jaszczurkę, słonia, nosorożca. cokolwiek bez futra pozwoli się wykazać w sculpcie.
thecrev Napisano 25 Maj 2014 Autor Napisano 25 Maj 2014 Nie chciałem używać refek innych osób jedynie podglądałem czasem jakieś aby utrzymać formę, chodziło mi o stworzenie twarzy orka/goblina z własnej refki.
diabelt Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 Rób 'normalne' głowy, tak jak Ikkiz napisał. Na stwory bez refek przyjdzie czas, najpierw podstawy. Bo narazie, chociaż to ork a nie człowiek, to i tak rażą błędy anatomiczne. Żeby zrobić dobrego stwora trzeba mieć 'zaplecze' w postaci kilku(dziesięciu) dobrych realistycznych rzeźb. nie ma lekko.
Rekomendowane odpowiedzi