Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć!

To mój pierwszy temat na forum w którym chcę zaprezentować moje prace, głownie w celu otrzymania krytyki i wskazówek. Ze względu na to, że grafiką 3D zajmuję się od niedawna postanowiłem spróbować stworzyć coś większego aby sprawdzić moje możliwości i wypadło na czołg. Chciałbym otrzymać od was uwagi na temat tego co robię źle i co powinienem poprawić. Moim celem na najbliższy czas jest nauka modelowania do tego stopnia żeby stworzone przeze mnie modele były chociaż w miarę dobre pod UV i tworzenie tekstur. Staram się o same quady w siatce, trisy wstawiam tylko na płaskich powierzchniach.

Oprócz teksturowania w przyszłości chciałbym się również nauczyć wypalania normal map więc ktoś ma czas to proszę też o wskazówki pod tym kątem. Z góry dziękuje wszystkim za cenne dla mnie odpowiedzi i pozdrawiam! :)

iu2xaAA.jpg

vop8bmX.jpg

LxVHF2x.jpg

hnSQNht.jpg

mnxhONV.jpg

RxppQE7.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ze względu na ograniczony czas ostatnio idzie mi trochę mozolnie, a przy okazji przerabiam jeszcze tutki. Zresztą moje umiejętności nie pozwalają na szybkie wykonywanie modeli, uczę się dopiero od ~2 miesięcy. Dziś wieczorem wziąłem się ponownie za czołg i efekty widać na zdjęciach niżej. :) Ostatnio zapomniałem dodać na czym się wzoruje - wybrałem T-34. Zdaje sobie sprawę z tego, że model nie jest idealnie odzwierciedlony lecz stale staram się go poprawiać. Pozdrawiam!

QXiPGa0.jpg

cI4thko.jpg

Napisano

O jakis wysyp broni pancernej na forum ostatnio.

Ciekaw jestem efektu ale ogranicz cudnie lagodne krawedzie...

Napisano
  • Autor

Ostatnio siedziałem trochę nad tutorialami ale dzisiaj wziąłem się za czołg, niżej zdjęcia. ;)

rOrJHon.jpg

s8STDYK.jpg