Napisano 12 Kwiecień 201410 l Witam Panowie Jestem nowy w 3d więc z góry przepraszam za pewnie głupie pytanie :) Uczę się modo który ma być moim "pomocnikiem" przy robieniu bardziej skomplikowanych koncept artów. Zobaczyłem live stream jednego artysty 3d http://www.livestream.com/snefer/video?clipId=pla_45c1f8a4-7ee4-44a8-98a7-33efb45c2e03&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb a dokładnie 28:25 Zobaczcie jak on dodaje te śruby które są w wgłębieniu. Gdyby to był normalny obiekt to luz ale jakim prawem on dodaje dziurę do innego obiektu w ten sposób. Z tego co sie uczę do tej pory nie myślałem że to jest możliwe. Męczy mnie to bo to ogromne ułatwienie. Z góry dzięki za pomoc !
Napisano 13 Kwiecień 201410 l Wyglada to jak tool meshpaint. Przy odpowiednim modelu sruby mozna uzyskac iluzje ze to wglebienie (model sruby jest w odleglosci od powierzchni). - - - Połączono posty - - - On siedzi w gamearcie wiec moze jest jakis patent ze przy bakowaniu taki detal mozna wypiec na powierzchni anie ponad nia (ew. czyszczenie).