voyas Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Witam Męczę się z tematem wodnej ściny i jak na tą chwilę efekt jest żaden. Mógłby mi ktoś dać jakąś sugestie jak ugryźć temat? w załączeniu link do tego co mniej więcej chciałbym osiągnąć plus podświetlenie od góry i dołu http://www.urzadzamy.pl/uzytkownik/przedmiot/181/ dzieki za wszelką pomoc Pozdro
Traitor Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Zrob animowana mape ociekajacych kropli, lub przesuwaj statyczna texture z kroplami na uv. Nastepnie naloz ja jako bump na szklanego boxa. Mozesz tez zrobic partikle splywajace po szybie o ile znasz obsluge czasteczek.
Azbesty Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 A nie prościej zrobić szybką symulację? wody? spadająćej z góry na dół lol.
ndru Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 Ja osobiscie zrobilbym to bumpem w materiale szkla.
voyas Napisano 15 Kwiecień 2014 Autor Napisano 15 Kwiecień 2014 Witam. Z bumpem próbowałem i nie wyglądało to dobrze. być może użyłem złej mapy. Spróbuję pomysł Traitora. Zobaczymy co mi wyjdzie. Dzieki
beny Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 Witam. Z bumpem próbowałem i nie wyglądało to dobrze. być może użyłem złej mapy. Spróbuję pomysł Traitora. Zobaczymy co mi wyjdzie. Dzieki Kiedys taki systemik w RF robilem do "Baby sa jakies inne" https://vimeo.com/47102405. Finalnie zadzialalo nawet na closeupy. Odrobina podtweakowania + 2d fluid texture Mayowy i masz fotoreal sciane wodna. sory za brak pl znakow.
Gość weronika7 Napisano 23 Październik 2014 Napisano 23 Październik 2014 To naprawdę fajny pomysł z tą ścianą. Ja niestety jestem zielona w tematach technicznych, ale bardzo chciałabym zobaczyć efekt. No i sprawić sobie takie cudo :) Co myślicie o tym? Jakie ściany wodne są według Was najładniejsze? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi