Napisano 13 Maj 201410 l nowe narzędzia w modelerze np. Transform z gizmo ... są fajne strzałeczki ale często kulawo to działa i ciężko w nie trafić kursorem ... można je gdzieś w ustawieniach a raczej w jakimś pliku tekstowym zwiększyć deafaultowo ... ma ktoś jakiś pomysł ... nie ukrywam, że liczę tu na Zippera :)
Napisano 13 Maj 201410 l nowe narzędzia w modelerze np. Transform z gizmo ... są fajne strzałeczki ale często kulawo to działa i ciężko w nie trafić kursorem ... można je gdzieś w ustawieniach a raczej w jakimś pliku tekstowym zwiększyć deafaultowo ... ma ktoś jakiś pomysł ... nie ukrywam, że liczę tu na Zippera :) Chyba tez z tym mialem kiedys podobny problem. Sprobuj uzyc "smooth scale" lub "move plus"+lpm na modelu gizmo(?).lwo, ktory znajduje sie w jednym z wielu folderow lw(uzyj wyszukiwarki windowsa).
Napisano 14 Maj 201410 l Autor nie rozumiem albo się nie rozumieliśmy, chodzi mi o te strzałeczki ... czy można edytować gdzieś jakiś config by były większe ... są one interaktywne ale mimo wszystko przy większym zoom robią się na tyle małe, że właściwie bez użyteczne [ATTACH=CONFIG]95026[/ATTACH]
Napisano 14 Maj 201410 l Autor znalazłem rozwiązanie, może komusi się przyda...trzeba edytować polik o nazwie "transform.lwo" okazuje się, że te strzałeczki to zwykła geometria, plik znajduje się w tym miejscu: Program Files>NewTek>Lighwave(ner ver)>support>gizmo ... tyczy się to ver LW11 nie pamiętam czy w poprzednich ver był już te nowe toole, przy powiększaniu strzałeczek proszę tylko pamiętać by Action Center ustawiony był na Pivot ... geometria po prostu musi być ustawiona w punkcie 0
Napisano 15 Maj 201410 l o super dzieki za tipa! ogólnie muszą poprawić to narzędzie ...bo ma duzo bagow...
Napisano 16 Maj 201410 l Autor o super dzieki za tipa! ogólnie muszą poprawić to narzędzie ...bo ma duzo bagow... dokładnie ... często jest mało użyteczne ponieważ słabo jest to skonstruowane .... ale czekam na LW12 i mam nadzieję, że będzie dobrze :)