Gość Paulina Fryz Napisano 24 Maj 2014 Napisano 24 Maj 2014 Witam, Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób mam uruchomić Maxwella w Artlantisie5. Problem polega na tym że nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tym programem ;/ Oglądałam tutoriale jak pracować na tym silniku, niestety u mnie w Artlantisie nie ma dodatkowych bibliotek Maxwella. Na pewno aktywowałam Maxwella i co dalej... Proszę o pomoc.
skalpel3d Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 Na pierwszym obrazku masz jak przestawić w studio na maxwella a na drugim jak odpalić rendering
Gość Paulina Fryz Napisano 25 Maj 2014 Napisano 25 Maj 2014 Dziękuję za pomoc nie spodziewałam się że ktoś mi odp. Muszę przyznać że ogarnełam już rendering, chodzi mi o specjalne biblioteki dla maxwella w jaki sposób mogę je załadować, są w oryginale czy dokupuje się je osobno? [ATTACH=CONFIG]95328[/ATTACH]
Lesiu Napisano 9 Czerwiec 2014 Napisano 9 Czerwiec 2014 Ale o jakie konkretnie biblioteki Ci chodzi? O shadery? Bo jeśli tak to są one dostępne za darmo na stronie maxwella. Zakładam, że w artlantisie masz opcję załadowania oryginalnych shaderów maxwella, choć bo artlantisie wszystkiego można się spodziewać. PS. Na całe szczęście już niebawem wychodzi ArchiCAD 18 z wbudowanym silnikiem do renderowania (cinerender), więc nie wróżę świetlanej przyszłości artlantisowi, który moim zdaniem bazował na użytkownikach ArchiCAD'a oraz ich (częściowej) niewiedzy/nieświadomości, że do renderingu projektów z ArchiCAD'a można użyć czegoś innego niż artlantis.
Rekomendowane odpowiedzi