Napisano 24 Maj 201410 l Witam, Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób mam uruchomić Maxwella w Artlantisie5. Problem polega na tym że nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z tym programem ;/ Oglądałam tutoriale jak pracować na tym silniku, niestety u mnie w Artlantisie nie ma dodatkowych bibliotek Maxwella. Na pewno aktywowałam Maxwella i co dalej... Proszę o pomoc.
Napisano 25 Maj 201410 l Na pierwszym obrazku masz jak przestawić w studio na maxwella a na drugim jak odpalić rendering
Napisano 25 Maj 201410 l Dziękuję za pomoc nie spodziewałam się że ktoś mi odp. Muszę przyznać że ogarnełam już rendering, chodzi mi o specjalne biblioteki dla maxwella w jaki sposób mogę je załadować, są w oryginale czy dokupuje się je osobno? [ATTACH=CONFIG]95328[/ATTACH]
Napisano 9 Czerwiec 201410 l Ale o jakie konkretnie biblioteki Ci chodzi? O shadery? Bo jeśli tak to są one dostępne za darmo na stronie maxwella. Zakładam, że w artlantisie masz opcję załadowania oryginalnych shaderów maxwella, choć bo artlantisie wszystkiego można się spodziewać. PS. Na całe szczęście już niebawem wychodzi ArchiCAD 18 z wbudowanym silnikiem do renderowania (cinerender), więc nie wróżę świetlanej przyszłości artlantisowi, który moim zdaniem bazował na użytkownikach ArchiCAD'a oraz ich (częściowej) niewiedzy/nieświadomości, że do renderingu projektów z ArchiCAD'a można użyć czegoś innego niż artlantis.