Napisano 6 Maj 200222 l Nie wiem co jest, zainstalowałem sobie FR i przy pierwszym lepszym renderze nawet jak nie używam materiału finalrender i chce zrobić render zwykłego boxa to zanim sie max do renderowania zbierze to mija z 5 minut a potem render tak szybko się posówa jak by scena miała z 1 mln polygonów. Wiecie co może być tego przyczyną ?. Mam FR w wersji 1.0
Napisano 6 Maj 200222 l ja tez nie wiem co jest. sproboj zrenderowac jakas scene dolaczana do instalatora fr, to porownamy czasy renderow i zobaczymy czy fr jest wolny czy Ty nie umiesz go uzywac.
Napisano 6 Maj 200222 l Autor Widzisz, chyba problem polega na tym że nie umiem ale rendery przykładowych scen i tak są bardzo powolne. Mimo to jk zrobie sobie Boxa i bez tekstur chce go wyrenderować to powinno to trwać tak jak zwykle, ze 2 sekundy a trwa kilka minut i właśnie tego nie kumam, przecież wtedy chyba nie kożystam z FR tylko ze standardowego scanlinea chyba że się myle.
Napisano 6 Maj 200222 l Autor Jeszcze jedno, może to być wina patcha 4.2 ?, po jego instalacji właśnie wtedy jakos max mi spowolniał. NIe wiesz czy FR działa pod win9x czy musi mieć NT-podobny ?
Napisano 6 Maj 200222 l chyba tylko do wersji 1.1 albo 1.0 fr byl kompatybilny z win98. nie wiem jakim sprzetem dysponujesz, ale jezeli masz > 128 ram to przerzuc sie na win2k, a napewno nie stracisz
Napisano 8 Maj 200222 l Autor Już wiem czego był problem że tak wolno mi się renderowało. Plik Core.dll się zwalił, zainstalowałem patcha 4.2.6 i właśnie teraz wszystko chodzi mi tak jak trzeba, dziwne to troche. Co do sprzętu to nie mam nic nadzwyczajnego. AMD K6 II/450, 256 ramu, riva TNT 2 Vanta no i cały czas bawię się na win2k bo w przeciwieństwie do win9x nie wykrzacza mi się