krawiec0307 Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 (edytowane) Witam serdecznie, moja ostatnia praca, sypialnia w zimowy dzień, proszę o komentarze i uwagi Soft: 3ds + vray + Marvelous + PS Edytowane 22 Czerwiec 2014 przez krawiec0307
krawiec0307 Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Napisano 22 Czerwiec 2014 przy okazji wie ktoś jak wgrywać foty jak w wątku poniżej :)
skalpel3d Napisano 22 Czerwiec 2014 Napisano 22 Czerwiec 2014 Bardzo przyjemne w odbiorze prace miłe dla oka światło duży plusior. Jedyny drobiazg chyba masz ciut za mocnego bumpa na deskach podłogowych wyglądają trochę jak takie nie oheblowane. Pokusiłbym się o zmrożenie lekko szyby :) Co do umieszczania wizek na forum to masz opcje nad polem posu jak piszesz wstaw obrazek wstawiasz tam link do obrazku umieszczonego np na portalu typu imgur
krawiec0307 Napisano 22 Czerwiec 2014 Autor Napisano 22 Czerwiec 2014 Dziękuję za opinię, teraz już chyba rozumiem nie zarządzaj załącznikami ale wstaw obrazek właśnie ze strony imgur, wielkie dzięki a co do szyby muszę pomyśleć jak to zrobić
W Art Napisano 23 Czerwiec 2014 Napisano 23 Czerwiec 2014 Cześć-podoba mi się klimat tych wizek. Powiedz-czym świeciłeś w tym wnętrzu ?
krawiec0307 Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Napisano 23 Czerwiec 2014 Hej, światło to vray dome + HDR, wielki plane z prawej strony zza okna dodatkowo postawiłem jednego plane-a po lewej stronie za kamerą aby tylko delikatnie doświetlić lewą stronę, dużo kombinowania co i jak, w PS poziomy aby było trochę kontrastu
skalpel3d Napisano 23 Czerwiec 2014 Napisano 23 Czerwiec 2014 Co do uzyskania efektu zamrożenia możesz zrobić to przy pomocy obiektu z vraydisplacenmentmod plus materiał śniegu lub lodu z mapka która wykorzystałeś w modzie podpiętą do opacity albo shaderem vrayblend materiał przezroczystego szkła i do coat szkło matowe w obu materiałach w bump lekki noise a do amount podpięta czarno biała mapka rozłożenie zamrożeń. Co do photoshopa warto przy takich poprawkach wykorzystać gradienty jako maskę warstwy albo jeśli używasz cs6 to skorzystać z filtra camera raw correction i jego pędzla poprawek naprawdę świetne narzędzie
Rekomendowane odpowiedzi