Napisano 22 Czerwiec 201410 l Witam serdecznie, moja ostatnia praca, sypialnia w zimowy dzień, proszę o komentarze i uwagi Soft: 3ds + vray + Marvelous + PS Edytowane 22 Czerwiec 201410 l przez krawiec0307
Napisano 22 Czerwiec 201410 l Bardzo przyjemne w odbiorze prace miłe dla oka światło duży plusior. Jedyny drobiazg chyba masz ciut za mocnego bumpa na deskach podłogowych wyglądają trochę jak takie nie oheblowane. Pokusiłbym się o zmrożenie lekko szyby :) Co do umieszczania wizek na forum to masz opcje nad polem posu jak piszesz wstaw obrazek wstawiasz tam link do obrazku umieszczonego np na portalu typu imgur
Napisano 22 Czerwiec 201410 l Autor Dziękuję za opinię, teraz już chyba rozumiem nie zarządzaj załącznikami ale wstaw obrazek właśnie ze strony imgur, wielkie dzięki a co do szyby muszę pomyśleć jak to zrobić
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Cześć-podoba mi się klimat tych wizek. Powiedz-czym świeciłeś w tym wnętrzu ?
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Autor Hej, światło to vray dome + HDR, wielki plane z prawej strony zza okna dodatkowo postawiłem jednego plane-a po lewej stronie za kamerą aby tylko delikatnie doświetlić lewą stronę, dużo kombinowania co i jak, w PS poziomy aby było trochę kontrastu
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Co do uzyskania efektu zamrożenia możesz zrobić to przy pomocy obiektu z vraydisplacenmentmod plus materiał śniegu lub lodu z mapka która wykorzystałeś w modzie podpiętą do opacity albo shaderem vrayblend materiał przezroczystego szkła i do coat szkło matowe w obu materiałach w bump lekki noise a do amount podpięta czarno biała mapka rozłożenie zamrożeń. Co do photoshopa warto przy takich poprawkach wykorzystać gradienty jako maskę warstwy albo jeśli używasz cs6 to skorzystać z filtra camera raw correction i jego pędzla poprawek naprawdę świetne narzędzie