Napisano 23 Czerwiec 201410 l Witam, Taka sytuacja. Zanimowałem rozwijający się kwiat za pomocą modifikatorów bend itp. Po rozwinięciu kwiatka chcę nałożyć modyfikator mcloth by za pomocą symulatora mas FX trochę pozawiewać kwiatkiem. Problem w tym, że "wypiec" animacje w mass FX mogę tylko od początku a nie od połowy animacji. Musiał bym się pozbyć pozostałych modyfikatorów jak bend w chwili gdy dodaje modyfikator mcloth. Czy da się collaps'nąć :P modyfikatory zachowując wpływ ich animowanych marametrów ? Czy jedynym rozwiązaniem jest skopiowanie kwiatka+ mcloth i go ujawnić w pewnym momencie jednocześnie uniewidoczniając jego wersję z modyfikatorami bend ITP ?
Napisano 23 Czerwiec 201410 l Na mCloth się nie znam, ale próbowałabym modyfikatorem Pointcache: zapisujesz jako Pointcache_A pierwszą część, collapsujesz (dla pewności kopia), mclothujesz co trzeba od pierwszej klatki, nakładasz pointcache i zapisujesz jako Pointcache_B, nakładasz oba pointcache na obiekt z klatki 0, ten drugi z opcją Relative Offset i Playback Type: Custom Start.