Napisano 23 Czerwiec 201410 l Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego parametry nie działają tak jak bym sobie wo wyobrażał i tak jak to opisuje help ? - wydawało by się, że jak stretchiness=0 to materiał nie powinien się wogóle rozciągać, jednak rozciąga się znacznie. - tak samo wydawało by się że gdy bendiness=0 to materiał nie powinien się zaginać a się zagina możliwie najbardziej W ogóle przy zmianie tych parametrów na skrajne wartości nie widzię w ogóle różnicy.. HELP INną sprawą jest, że do mcloth dodaję wpływ siły- wiatr. wartości siły wiatru na 0,001 a wieje jak huragan ... Edytowane 23 Czerwiec 201410 l przez satach
Napisano 24 Czerwiec 201410 l Autor No własnie też skalę podejrzewałem, ale kawał materiału 50x50 cm to nie jest nic anomalnego No dobra, jednak otrzymałem projekt z tak przeskalowanym przedmiotem, że wydawało by się, że skala jest ok a jest pokręcona. Wiatr jest już spokojny, jednak cały czas nie widzę istotnego wpływu parametrów stretchiness, bendiness i stiffnes. Chciałbym otrzymać materiał raczej sztywny lekko zaginający się, powiedzmy klisza RTG na wietrze ... ktoś ma jakieś presety materiałów może? Edytowane 24 Czerwiec 201410 l przez satach