podniemnem Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 mam taki problem probuje podzielic krzywa nurbs na dwie niezalezne krzywe (tak jak breake w MAXIE) i nie moge, przewertowalem juz wszystkie narzedzia krzywych i nic. czy w RHINO jest to wogole mozliwe? a i jeszcze jedno mam RHINO 3.0 czy da sie jakos wybierac calea kolumne V lub U punktow podczas edycji powierzchni?
beeper Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 ustawiasz onsnap na Near, tworzysz punkt(Point ;)) w miejscu gdzie krzywe maja sie rozdzielic, pozniej tylko Split i juz.
podniemnem Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Napisano 18 Wrzesień 2004 a czy mozna selekcjonowac punkty wzdloz U lub V na powierzchni kliknieciem na jednym punkcie??
Bzyku Napisano 18 Wrzesień 2004 Napisano 18 Wrzesień 2004 oczywiscie wszystkie takie rzeczy są w panelu select...
podniemnem Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Napisano 18 Wrzesień 2004 dzieki bzyku bo Cie to troche pracy kosztowalo... ja caly czas probuje sie wgrysc w ten program i chyba momentami troche zmeczony jestem i dlatego czasami sie o jakis banalik pytam... ale dzieki za pomoc. gdy zrobie cos godnego uwagi odrazu sie na forum pochwale. pozdr
zipper Napisano 29 Wrzesień 2004 Napisano 29 Wrzesień 2004 jak masz rhino 3 ... to tworzenie punktow itp mozesz sobie odpuscic ... wg. mnie ... latwiej jest poprostu po kliknieciu/wpisaniu komendy split ... kliknac na dodatkowej komendzie (point) ktora omozliwia pociecie zakretu na dowolna ilosc czesci automatycznie snapujac do zaznaczonego wczesniej zakretu ... chyba w miare po polsku ... jakby nie bylo : zaznaczasz zakret wpisujesz/klikasz "split" w pasku komend klikasz dodatkowa opcje "point" i wybierasz sobie punkt/punkty przeciecia zakretu ... pozdrawiam ...
Rekomendowane odpowiedzi